De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Maluuba: nieuwe slimme zoekassistent voor Android

Redactie
1 november 2012, 11:49
1 min leestijd
Maluuba: nieuwe slimme zoekassistent voor Android

Ze noemen zichzelf de ‘Siri voor Android’. Hoewel Samsung zijn eigen S Voice en Android 4.1 Jelly Bean Google Now heeft, probeert Muluuba het gat te dichten waar alle Android-gebruikers volgens henzelf naar smachten: een goede en simpele spraakgestuurde zoekassistent. Met Maluuba heb je de mogelijkheid om herinneringen, alarmen en kalenderafspraken aan te maken, vragen aan de app te stellen, contactpersonenen te bellen of sms’en en alle bedrijven en restaurants in de buurt te bekijken.

Het uiterlijk van Maluuba heeft veel weg van Windows Phone, waarbij de nadruk op typografie en gekleurde blokken wordt gelegd. De app verkeert echter nog wel in een bètafase en werkt voor een groot gedeelte enkel in het Engels, maar dit is bij Google Now of S Voice niet anders – wil je de uitgebreide functies gebruiken van dergelijke apps gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Door de combinatie met de slimme zoekmachine Wolfram Alpha krijg je veel juiste antwoorden op je vragen en ook andere functies van Maluuba, zoals de navigatie en het weer, werken naar behoren. Je merkt wel dat de functies nog beperkt zijn, maar Maluuba is druk bezig met het implementeren van nieuwe acties. De app biedt echter wel een verfrissende kijk op het fenomeen spraakbesturing, die met Maluuba ten volste wordt benut. Helaas worden we er – weer – op geattendeerd dat Nederland maar een heel klein landje is en dat de Nederlandse taal, zoals bij veel andere spraakherkennings-apps, niet op de eerste plek staat.

Maluuba is gratis in de Google Play Store te downloaden en werkt op Android-toestellen met 2.3 Gingerbread en hoger.

Download: Maluuba International Beta (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu