4 zaken die je moet weten over geheimen-app Secret

Secret Android-appSinds vandaag is het anonieme sociale netwerk Secret ook te gebruiken voor Nederlandse en Belgische  Android-gebruikers. De app was al eerder beschikbaar voor Amerikanen en heeft nu dus ook zijn weg naar ons land gevonden. Maar wat onderscheidt Secret van andere sociale media? Wij zetten 4 zaken op een rijtje die je moet weten over app.

1. Secret laat je geheimen uitwisselen

secretDe meest in het oog springende feature van Secret is het feit dat de app niet vereist dat je een naam invoert of een profielfoto instelt; je kunt in principe zonder identiteit babbelen met je contacten. Dat maakt de communicatie op het sociale netwerk heel open, aangezien niet is te achterhalen wie welk bericht heeft geplaatst. Elk ‘geheim’ komt van een vriend(in), maar je weet niet van wie.

De Android-versie van Secret heeft overigens een iets andere indeling dan de iOS-app, aangezien er twee tijdslijnen met berichten zijn. De ene toont berichten van vrienden en vrienden van vrienden (‘Friends’), terwijl de andere ook geheimen van vreemden weergeeft (‘Explore’). Zo’n dergelijke rijkere berichtenstroom komt op termijn ook naar de iOS-app, aldus oprichter Chrys Bader. De makers willen tevens met gedurfde vragen gebruikers aansporen om toe te geven wanneer ze bijvoorbeeld hun laatste leugen hebben verteld.

2. Meer vrienden, meer geheimen

Nadat je de Secret Android-app start, kun je je direct aanmelden met je e-mailadres en een wachtwoord. Aanbevolen wordt om ook je telefoonnummer in te voeren en te verifiëren, zodat je zoveel mogelijk contacten kunt toevoegen. Vanaf drie of meer contacten kun je namelijk verborgen geheimen van anderen bekijken. Je hebt daarnaast de optie om meer vrienden of kennissen die de dienst nog niet gebruiken, uit te nodigen. Ook dit gebeurt anoniem: anderen zien niet dat jij degene bent die de uitnodiging heeft verstuurd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ben je klaar met instellen, dan kun je middels het pennetje rechtsboven je eerste bericht (eventueel met een afbeelding) de wijde wereld insturen. Ga daarnaast de interactie aan met vrienden door een reactie achter te laten of een hartje uit te delen.

3. Secret is niet 100 procent anoniem

android secretBerichten en geheimen die je via Secret deelt, zijn versleuteld en volgens de makers wordt je privacy goed beschermd. Hiervoor maakt de app gebruik van de servers van Google. Als de politie echter data vordert, bijvoorbeeld voor een startend of lopend onderzoek, dat wordt hier door Secret aan voldaan. Voor klokkenluiders lijkt het sociale netwerk dan ook minder geschikt.

4. Secret is gratis

Zoals vrijwel alle social media-apps is ook Secret gratis. Je kunt de app downloaden via onderstaande link, mits je over Android 4.1 of hoger en zo’n 8MB aan vrije opslagruimte beschikt. Daarnaast is er een versie voor iOS beschikbaar, en wel via deze link.

Download: Secret (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.