‘Android 5.0 Jelly Bean komt zomer 2012’

Redactie
16 februari 2012, 11:14
1 min leestijd
‘Android 5.0 Jelly Bean komt zomer 2012’
jelly-beans

Google is bezig om de laatste hand te leggen aan Android 5.0 Jelly Bean (officieel bekend als Android L). Dat zeggen bronnen binnen de Taiwanese productiewereld. Zij beweren dat Google niet helemaal tevreden is hoe Android 4.0 Ice Cream Sandwich de verwachtingen heeft waargemaakt. Al is onduidelijk waarop ze zich baseren, omdat veel gebruikers nog niet eens de kans hebben gehad om ICS zelf te ervaren. Misschien is het een misinterpretatie bij de Taiwanezen en bedoelen ze dat ICS nog de mainstream moet bereiken. Nieuwe toestellen die op Mobile World Congress aangekondigd worden, zouden daarbij een flinke boost kunnen geven.

Verder zou Google bezorgd zijn over de lancering van Windows 8 in het derde kwartaal van 2012. Vandaar dat Jelly Bean al iets eerder dan gepland op de markt verschijnt. Met Android 5.0 Jelly Bean zou Google van plan zijn om de markt voor notebooks en netbooks verder te ontdekken, naast de lopende ontwikkelingen met Chromebook.

Lees verder na de advertentie.

De Taiwanese website Digitimes zegt bovendien dat Google tabletmakers onder druk zet om voor twee besturingssystemen te kiezen, zonder dat je de tablet hoeft te herstarten. Concreet houdt het in dat de fabrikanten tablets met alleen Android 5.0 moeten maken, of tablets die zowel op Android 5.0 als op Windows 8 kunnen draaien.

→ Lees alles wat je over de nieuwste Android-versie moet weten op de Android 5.0-overzichtspagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu