‘LG zal op CES televisie met Google TV presenteren’

Redactie
13 november 2011, 15:36
1 min leestijd
LG zal op CES televisie met Google TV presenteren'

Volgens Bloomberg zal LG tijdens de volgende editie van CES een televisie gaan presteren waar Google TV is ingebouwd. LG is de tweede grootste televisiemaker ter wereld en zou tijdens de electronicabeurs die in januari wordt gehouden groot uit willen uitpakken met Google TV. Dat LG flink inzet op Google TV is opmerkelijk te noemen. Eerder liet Logitech, de maker van de Google TV settopboxen, weten dat het project een grote flop was en dat de verkopen erg tegenvielen. Zo liep de winst flink terug en inmiddels is het bedrijf gestopt met Google TV.

Hoe de integratie van Google TV en de LG televisie er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. Bloomberg haalt twee bronnen die bij het project betrokken zijn maar weet niet meer te melden. Deze maand werd al bekend dat LG en Google in gesprek zouden zijn over de televisiedienst, maar dat werd toen afgedaan als een gerucht.

Lees verder na de advertentie.

Hopelijk weet LG wel van Google TV een succes te maken. Volgens Logitech is de software nog niet erg ontwikkeld en moet er nog veel aan gesleuteld worden. Inmiddels kan Google TV ook al Android-apps draaien wat de weg openzet voor veel toepassingen. Een ander probleem dat nog moet worden opgelost is dat veel video’s niet te benaderen zijn op de Google TV. Zo blokkeren grote televisiezenders in Amerika hun websites voor Google TV omdat ze bang zijn hierdoor inkomsten mis te lopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu