De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google TV krijgt Android 3.1 met ondersteuning van apps en Android Market

Redactie
28 oktober 2011, 19:00
1 min leestijd
Google TV krijgt Android 3.1 met ondersteuning van apps en Android Market
Google TV krijgt Android 3.1 met ondersteuning van apps en Android Market

Google TV heeft een grote update gekregen naar Android 3.1 Honeycomb. De belangrijkste toevoegingen zijn de ondersteuning van Android-apps en de Android Market. Hierdoor wordt het mogelijk om apps op je televisie te gebruiken. Het aanbod is echter nog zeer laag, omdat apps gebaseerd op touchbediening niet worden weergegeven in de Android Market voor Google TV. Zo’n vijftig ontwikkelaars hebben hun apps al geoptimaliseerd voor Google TV. Andere wijzigingen zijn een vernieuwde interface en een verbeterde YouTube-app. Ook het zoeken naar content is uitgebreid met meer bronnen.

Het initiële aanbod van apps valt nog tegen in de Android Market, maar Google geeft aan dat hier snel verandering in zal komen. Ontwikkelaars zouden hun apps gemakkelijk geschikt kunnen maken voor Google TV. De gebruikersinterface is vereenvoudigd met meer gestroomlijnde menu’s. Je kan nu ook gemakkelijk tussen de laatst gebruikte app wisselen op een vergelijkbare manier zoals je dat doet op een Android-tablet. De YouTube-app laat nu ook ‘dynamische kanalen’ zien, dat betekent dat video’s automatisch beginnen te spelen als je naar iets op zoek bent.

Lees verder na de advertentie.

De zoekfunctie is ook flink verbeterd. Nu kan je zoeken op het aanbod van de lokale kabelboer (alleen Amerika), Netflix, Amazon, YouTube en nog veel meer. In totaal worden meer dan 80.000 films en televisieshows aangeboden. Ook kun je suggesties krijgen op basis van eerder bekeken video’s. Vanaf volgende week zal de update beschikbaar zijn voor Sony-apparaten met Google TV. Daarna zullen de Logitech Google TV apparaten snel volgen.

Bron: Google TV Blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu