Dit zijn onze 5 Netflix-tips van december 2017

Erwin Vogelaar
19 december 2017, 19:33
3 min leestijd
Dit zijn onze 5 Netflix-tips van december 2017

We zijn in het nieuwe aanbod van Netflix gedoken om de parels eruit te plukken. Dit zijn onze Netflix-tips van december 2017 die je niet mag missen.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-tips december 2017

We zijn wat eerder dan normaal met onze maandelijkse Netflix-tips. Dat komt omdat we volgende week terugkijken naar de beste dingen die we het hele jaar hebben gezien. Gelukkig is er alweer genoeg moois verschenen. Ook kiezen we stiekem een serie uit die pas aan het eind van de maand verschijnt, maar we hebben alle vertrouwen dat de nieuwe afleveringen van Black Mirror weer fantastisch zijn.

1. The Crown (seizoen 2)

The Crown is de duurste serie die Netflix maakt en dat zie je er ook aan af. De enorme sets zijn tot in de puntjes verzorgd. Dit tweede seizoen volgt weer een decennium aan gebeurtenissen rond het Britse koningshuis, met in de hoofdrol de koningin en haar man. Het lijkt saai, maar zelfs de sufste momenten worden zo intens gefilmd dat wegkijken onmogelijk is. Met dit seizoen onder andere de nieuwe liefde van prinses Margeret, problemen met de koloniën en een opstandige Philip.

https://www.youtube.com/watch?v=nIwLJA6WKeE

Vind The Crown op Netflix

2. Wormwood

True crime blijft populair en de makers van Wormwood tillen het genre nu naar een heel nieuw niveau. Dit wordt gedaan door het verhaal te vertellen via interviews en archiefmateriaal, maar ook door het te dramatiseren met topacteurs. Wormwood vertelt over experimenten van de CIA met LSD en een man die zelfmoord gepleegd lijkt te hebben. De serie volgt zijn zoon die wil weten wat er is gebeurd. Als je ook maar iets met true crime hebt, is Wormwood een must.

Vind Wormwood op Netflix

3. Black Mirror (seizoen 4)

Deze afleveringen hebben we nog niet gezien, dus we spelen een beetje vals. Ze verschijnen echter pas de 29ste en het is zonde om ze niet te noemen. Black Mirror staat namelijk consequent garant voor bijzondere televisie. In de losstaande afleveringen wordt gekeken naar hoe technologie ons leven beïnvloedt. Dit wordt gedaan met angstaanjagende toekomstbeelden, waarbij in elke aflevering mensen iets van zichzelf kwijtraken door de invloed van technologie. Dit is altijd goed geschreven, fijn gefilmd en fascinerend om te kijken. We verwachten niets anders van seizoen 4.

https://www.youtube.com/watch?v=OekH3m7Bcdg

Vind Black Mirror op Netflix

4. DARK (seizoen 1)

Fan van Stranger Things en andere mysteries? Dan moet je DARK echt proberen. Deze Netflix-original uit Duitsland gaat over een mysterieuze grot, verschillende generaties, tijdlijnen, tijdreizen en meer. Eigenlijk wordt het pas veel te laat duidelijk waar de serie in vredesnaam over gaat, maar tot dat punt geniet je wel van de kwaliteit van het filmwerk, de personages, muziek en meer.

https://www.youtube.com/watch?v=Uba9yO-bo2I

Vind DARK op Netflix

5. Crisis on Earth-X

Onze laatste tip is wat ongebruikelijk. Dit gaat namelijk over een cross-over van verschillende series. De superhelden uit Supergirl, Arrow, Legends of Tomorrow en The Flash komen bij elkaar om tegen nazi’s van een andere aarde te vechten. Dat is zoveel leuker dan Justice League in de bioscoop. De aflevering uit The Flash is pas vanaf januari pas op Netflix te zien, dus daar moet je nog even geduld voor hebben. De eerste afleveringen zijn in ieder geval al bij Supergirl (S03E08) en Arrow (S06E08) te zien, daarna komt The Flash (S04E08, vanaf januari te zien) en Legends of Tomorrow (S03E08). Dit mag je niet missen.

Supergirl op Netflix
Arrow op Netflix
The Flash op Netflix
Legends of Tomorrow op Netflix

Wil je nog meer kijken? Check dan ook eens onze Netflix-tips van november. Aan het eind van elke maand zoeken we weer vijf nieuwe tips uit. Abonneer je op onze nieuwsbrief om deze in je inbox te ontvangen, of download de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu