De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Netflix voor Android: wat je moet weten

Colin Baak
6 min leestijd
Netflix

Netflix, ook wel de ‘Spotify voor video’ genoemd, is sinds de herfst van 2013 beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Vanaf 7,99 euro per maand kun je onbeperkt series en films kijken, en het aanbod is zeker niet mis.

Lees verder na de advertentie.

Netflix abonnement: alles wat je moet weten

Netflix kun je gebruiken door in te loggen op de officiële Netflix Android-app, maar de dienst is ook beschikbaar via het web en op verschillende smart tv’s, consoles en andere mobiele besturingssystemen. De dienst is al jaren bruikbaar in Nederland en in deze spotlight komt alles wat je wilt weten over Netflix aan bod. Wat zijn de kosten, hoe is het aanbod, hoe kan ik de dienst opzeggen en meer.

Het laatste nieuws over Netflix

Wat kost Netflix in Nederland?

Een abonnement op Netflix kost je standaard 7,99 euro per maand. Je krijgt dan een abonnement met toegang tot een sd-aanbod, wat handig is als je Netflix veel via je smartphone of tablet gebruikt. Voor drie euro per maand meer krijg je ook toegang tot het hd-aanbod en kun je Netflix op maximaal twee apparaten gebruiken.  Vind je dat te weinig, dan kun je er ook voor kiezen om 13,99 euro per maand te betalen. Dan is Netflix op vier verschillende apparaten tegelijkertijd te raadplegen en heb je ook toegang tot het ultra-hd-aanbod.

Test netflix-prijzen

Betalen gaat via een creditcard, iDeal of automatische incasso. Je kunt de online streamingdienst inmiddels niet meer een maand gratis uitproberen. Je abonnement opzeggen is echter wel maandelijks mogelijk.

Hoeveel content krijg je bij de Nederlandse Netflix?

Netflix heeft in ieder land andere deals en bevat daarom in ieder land andere tv-series en films. In Nederland is het aanbod niet mis, al is er bijvoorbeeld meer te vinden in de Amerikaanse Netflixbibliotheek. Er zijn flink wat series, films en documentaires te vinden en het aanbod wordt regelmatig uitgebreid.  Het aanbod is zowel Nederlands- als Engelstalig, waarbij er redelijk veel Nederlandse films te vinden zijn.

Series die door Netflix zelf zijn uitgebracht, zoals het populaire House of Cards en Orange Is the New Black zijn ook al allemaal terug te vinden in Netflix’ Nederlandse kanalen. Samengevat kun je dus stellen dat Netflix genoeg biedt om te kijken, maar de Amerikaanse tv-series en films die we terugvinden, zijn vaak wel wat ouder.

Constant nieuw aanbod op Netflix

Netflix biedt inmiddels ook top 10-lijstjes aan met de meest populaire films en series in Nederland. Heb je eens geen inspiratie of is je kijklijst leeg dan kun je zo makkelijk iets leuks vinden om direct te bekijken. Uiteraard zijn er ook secties te vinden zoals populair op Netflix, trending of die van speciale Netflix Originals. Dat is content die in eigen productie van de dienst is en daardoor exclusief op Netflix te zien is.

Netflix top 10's

Is je kijklijst trouwens een wirwar van onafgekeken films en series check dan deze tip om je kijklijst op te schonen. Niet precies weten wat er allemaal te zien is of wat er nieuw is toegevoegd aan Netflix? Ook daar heeft Android Planet een oplossing voor. Wekelijks verschijnt er namelijk een artikel met de beste streamingtips, waarin ook het aanbod van Netflix wordt meegenomen.

Via welke kanalen is alle content te zien?

Op dit punt excelleert Netflix, en dan overdrijven we niet. Netflix is onder andere via de Netflix Android-app te raadplegen, de eigen website, spelcomputers als de PlayStation 3/4, Xbox 360/One en Wii U, apps en op smart tv’s. Kwestie van inloggen met je account en streamen maar. Dit maakt de videodienst erg fijn om te gebruiken, ook vanwege die optie om tegelijkertijd via meerdere kanalen content te streamen.

Daarnaast kun je Netflix via de Chromecast  streamen. Het is hierbij mogelijk om de tablet of smartphone waar de Netflix Android-app op geïnstalleerd staat als afstandsbediening te gebruiken.  Er zijn dus weinig apparaten te bedenken waarop je Netflix niet kunt gebruiken.

Lekker bingewatchen met de Netflix Android-app

Een toffe feature van Netflix is de mogelijkheid om te bingewatchen, wat wil zeggen dat je meerdere afleveringen van een serie achter elkaar bekijkt. Van veel series wordt een nieuw seizoen van een serie door Netflix in één keer online geplaatst, zodat iedereen  alle afleveringen  achter elkaar kan bekijken.

Bingewatchen werkt daardoor ook uitstekend met de Android-app van Netflix. Je begint bij een aflevering en als deze is afgelopen, wordt na enkele seconden automatisch de volgende gestart. Dit werkt ook in combinatie met de Chromecast, dus dan kun je gewoon rustig op de bank blijven zitten zonder je smartphone of tablet te pakken om de volgende aflevering op te zetten.

netflix vr screenshot

Stel gebruikersprofielen in bij Netflix

Het is erg belangrijk om gebruikersprofielen binnen Netflix aan te maken. Dit gaat heel gemakkelijk via de app of website. Netflix houdt dan bij wat je kijkt en stelt op basis van jouw kijkgedrag nieuwe suggesties voor. Ook is het mogelijk om je eigen collectie met ‘nog te kijken films en series’ te maken, die je verder met niemand hoeft te delen.

Stel dat je bijvoorbeeld jouw kinderen of partner met je Netflix-profiel laat kijken, dan krijg je de volgende keer allerlei andere suggesties te zijn. Netflix automatiseert het aanbod dat het aan de gebruiker aanraadt op basis van kijkgedrag. Op het moment dat je profiel wordt gebruikt om kinderfilms te bekijken, worden er allerlei kinderfilms aangeraden. Daarom is het handig om bijvoorbeeld een profiel voor de kinderen aan te maken, die hierdoor ook leuke film- en seriesuggesties  te zien krijgen.

Daarnaast kun je bij andere profielen kijkrestricties instellen. Je hebt de keuzes ‘volwassenen’, ‘tieners’, ‘oude kinderen’ en ‘jonge kinderen’. Op basis van die selectie wordt het aanbod van Netflix gefilterd, waardoor kinderen zonder jouw toezicht bijvoorbeeld geen enge thrillers kunnen zien.

Is Netflix je geld waard en Netflix opzeggen

Eigenlijk kun je deze vraag alleen zelf beantwoorden, maar wij vinden het aanbod van Netflix goed, zeker gezien het feit dat je de eerste maand zonder verplichtingen alles kunt uitproberen. Je vindt op de van oorsprong Amerikaanse videoservice weliswaar niet altijd de nieuwste seizoenen van series en films terug – daar heb je nog steeds diensten als Pathé Thuis voor nodig – maar met een vanafprijs van 7,99 euro per maand schrikt dat niet echt af.

Daarbij kun je ook allerlei andere apps installeren om Netflix nog leuker te maken en kun je ook een kijkje nemen naar verschillende alternatieven van Netflix. Check tot slot ook nog eens ons uitgebreide overzicht van alle(rlei) streamingdiensten in Nederland, met al hun plus- en minpunten. Misschien valt het aanbod je toch wat tegen of ben je een keer uitgekeken op Netflix. Je abonnement opzeggen doe je in enkele simpele stappen.

Lees ook: Netflix opzeggen in 4 stappen

Download Netflix voor Android

Netflix is gratis te downloaden voor Android-gebruikers. Voor gebruik van de app heb je logischerwijs wel een Netflix-abonnement nodig.

Download Netflix in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Netflix archief

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu