Deze 5 nieuwe Android-experimenten moet je proberen

Erwin Vogelaar
4 augustus 2017, 19:22
2 min leestijd
Deze 5 nieuwe Android-experimenten moet je proberen

Deze nieuwe Android-experimenten laten zien hoe creatief Android gebruikt kan worden. Dit moet je dus even proberen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Android-experimenten

Google is trots dat Android een open platform is en daarom laat het bedrijf mensen graag experimenteren. Om aandacht te vragen voor deze creatieve experimenten, is Android Experiments in het leven geroepen. Hier plaatsen creatievelingen hun eigen open source creaties. We zetten vijf nieuwe Android-experimenten op een rijtje die je echt moet proberen. Of bekijk in ieder geval de beelden. Deze vrijheid is namelijk wat Android zo’n tof besturingssysteem maakt.

1. Shorttrain

Sinds Android 7.1 is het voor app-makers mogelijk om snelkoppelingen toe te voegen aan app-icoontjes. Dit betekent dat je makkelijk functies van apps bereikt, zonder dat je eerst de app hoeft te openen en de functie moet zoeken. Deze mogelijkheid kan blijkbaar ook voor leukere dingen worden gebruikt, laat het experiment Shorttrain zien.

Shorttrain geeft je de mogelijkheid om een treintje over je homescherm te laten rijden. Elk icoontje is een stukje van de rails. Kies een startpunt en eindpunt en laat het treintje zijn ding doen. Het is leuk om te zien hoe creatief app-snelkoppelingen gebruikt kunnen worden, ook al heb je er natuurlijk niet zoveel aan.

Download Shorttrain in Google Play (gratis)

2. Taskzy

Iets praktischer is het experiment Taskzy. Deze app opent andere apps bij een specifieke context. Denk aan de optie om standaard een bepaalde muziek-app te starten als je een koptelefoon aansluit. Maar het is ook mogelijk om een combinatie van weer, tijd, locatie en activiteiten te gebruiken als reden om een app te lanceren.

Download Taskzy in Google Play (gratis)

3. Kaleax

Kaleax is een game waarin je door te tikken, paintballs naar een een onzichtbaar object stuurt. Je draait het 3d-object om vanuit verschillende kanten te schieten. Vervolgens moet je raden om welk object het gaat door te typen.

Download Kaleax in Google Play (gratis)

4. Form ‘N’ Fun

Form ‘N’ Fun is ook een toffe manier om een game te spelen. Helaas staat deze niet in de Play Store, maar de code is wel via Github te verkrijgen. Het idee is dat je een doolhof tekent op een vel papier, waarna je dit doolhof doorloopt door je smartphone te kantelen.

5. Vinyl Cast

Heb je altijd al de audio van je vinylplaten via Google Cast naar een ander apparaat willen sturen? Dan heb je geluk! Met Vinyl Cast is dit mogelijk. De code hiervoor is via Github te verkrijgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu