Zo gaat Xiaomi je smartphone binnen 17 minuten helemaal opladen

Michel van 't Klaphek
27 maart 2019, 15:40
2 min leestijd
Zo gaat Xiaomi je smartphone binnen 17 minuten helemaal opladen

Terwijl smartphones qua uiterlijk de afgelopen jaren weinig zijn veranderd, geldt dit niet voor wat er onder de motorkap gebeurt. Xiaomi heeft een snellaadtechniek ontwikkeld die een smartphone met forse accu binnen iets meer dan kwartier helemaal oplaadt.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Super Charge Turbo: razendsnel opladen

Dash Charge, de snellaadtechniek van OnePlus, is snel, maar het kan nog sneller, zo bewijst Xiaomi. De Chinese fabrikant heeft Super Charge Turbo aangekondigd. Met deze technologie zit een forse telefoonaccu van 4000 mAh binnen zeventien (!) minuten helemaal vol.

Xiaomi 100W Super Charge Turbo | 4000mAh Battery Charged in 17 Minutes!

De nieuwe techniek is vandaag onthuld tijdens een persconferentie in thuisland China, met daarbij een filmpje om te laten zien hoe snel het gaat. Hierin wordt Super Charge Turbo vergeleken met SuperVooc, de snellaadtechniek van concurrent Oppo.

Binnen zeventien minuten zit het Xiaomi-toestel met 4000 mAh-accu helemaal vol, terwijl de 3700 mAh-batterij van de Oppo voor ‘slechts’ 65 procent opgeladen is. Dit terwijl SuperVooc met een vermogen van 50W in principe gigantisch snel is. De snellaadtechniek houdt Super Charge Turbo echter niet bij, dat met 100W twee keer zo snel is.

Welke Xiaomi-telefoons krijgen Super Charge Turbo?

Het is nog onduidelijk welke telefoons Super Charge Turbo krijgen. Het Chinese merk heeft kort geleden de Mi 9 gelanceerd, het huidige vlaggenschip, waardoor we waarschijnlijk nog even moeten wachten. Mogelijk krijgt de opvolger van de Mi Mix 3, die sinds eind vorig jaar in Nederland te koop is, als eerste Super Charge Turbo.

Ook de Xiaomi Mi 10, de opvolger van de Mi 9, zou zomaar de primeur kunnen krijgen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Super Charge Turbo op korte termijn naar de goedkopere Redmi-smartphones komt. Tot nog toe beschikken vooral smartphones uit het midden- en hogere segment over snelladen. Verdere details heeft Xiaomi niet naar buiten gebracht. We weten dus niet of de snellaadtechniek ervoor zorgt dat je accu sneller slijt, of dat je smartphone oververhit raakt.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu