De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

In 6 stappen je Android personaliseren met eigen wallpapers

Gijs Ettes
22 april 2014, 15:29
1 min leestijd
In 6 stappen je Android personaliseren met eigen wallpapers

De bureaublad-achtergrond van je Android-toestel is helemaal naar eigen smaak in te stellen. Google levert, net als veel fabrikanten, een aantal standaardafbeeldingen mee, maar je kunt ook een eigen foto als wallpaper instellen. Houd wel rekening met de schermresolutie van je toestel. Sommige smartphones en tablets hebben een resolutie van 1920 bij 1080 of zelfs 2540 bij 1440 pixels, maar er zijn ook zat toestellen met een lagere resolutie.

Lees verder na de advertentie.

Knip zodoende  afbeeldingen bij tot een resolutie van 1920 x 1080, 1280 x 720, 800 x 600 pixels  of hoe groot je scherm maar is. Zorg in ieder geval dat de beeldverhouding (16:9) goed is, anders ziet de achtergrond er uitgerekt of onscherp uit.

Wallpaper veranderen

wallpaper veranderen
  1. De wallpaper veranderen doe je bij de meeste toestellen door lang op het homescherm drukken, waarna de optie ‘Achtergrond kiezen van‘ verschijnt.
  2. Bij HTC-toestellen verander je de achtergrond door naar ‘Instellingen > Aanpassen > Achtergrond‘ te gaan.
  3. Het is soms ook mogelijk om de menutoets in te drukken terwijl je op je homescreen bent, waarna je ‘Achtergrond‘ selecteert. De methode verschilt per toestel.
  4. Vervolgens kun je kiezen uit foto’s die je zelf met de camera hebt gemaakt of één van de wallpapers die Google of je toestelfabrikant standaard heeft meegeleverd.
  5. Bevestig je keuze en de wallpaper is ingesteld.
  6. Tot slot kun je kiezen voor geanimeerde wallpapers, die (licht) bewegen. Deze vergen wel meer van de accu van je toestel dan statische achtergronden.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu