In 6 stappen je Android personaliseren met eigen wallpapers

De bureaublad-achtergrond van je Android-toestel is helemaal naar eigen smaak in te stellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google levert, net als veel fabrikanten, een aantal standaardafbeeldingen mee, maar je kunt ook een eigen foto als wallpaper instellen. Houd wel rekening met de schermresolutie van je toestel. Sommige smartphones en tablets hebben een resolutie van 1920 bij 1080 of zelfs 2540 bij 1440 pixels, maar er zijn ook zat toestellen met een lagere resolutie.

Knip zodoende  afbeeldingen bij tot een resolutie van 1920 x 1080, 1280 x 720, 800 x 600 pixels  of hoe groot je scherm maar is. Zorg in ieder geval dat de beeldverhouding (16:9) goed is, anders ziet de achtergrond er uitgerekt of onscherp uit.

Wallpaper veranderen

wallpaper veranderen

  1. De wallpaper veranderen doe je bij de meeste toestellen door lang op het homescherm drukken, waarna de optie ‘Achtergrond kiezen van‘ verschijnt.
  2. Bij HTC-toestellen verander je de achtergrond door naar ‘Instellingen > Aanpassen > Achtergrond‘ te gaan.
  3. Het is soms ook mogelijk om de menutoets in te drukken terwijl je op je homescreen bent, waarna je ‘Achtergrond‘ selecteert. De methode verschilt per toestel.
  4. Vervolgens kun je kiezen uit foto’s die je zelf met de camera hebt gemaakt of één van de wallpapers die Google of je toestelfabrikant standaard heeft meegeleverd.
  5. Bevestig je keuze en de wallpaper is ingesteld.
  6. Tot slot kun je kiezen voor geanimeerde wallpapers, die (licht) bewegen. Deze vergen wel meer van de accu van je toestel dan statische achtergronden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.