Ben je op zoek naar de allerbeste smartphones onder 300 euro? We hebben de beste smartphones van ongeveer 300 euro uitgebreid voor je getest en met elkaar vergeleken. Al onze bevindingen vind je samen met de scherpste aanbiedingen uit onze eigen prijsvergelijker in deze koopgids.
Lees verder na de advertentie.
Beste Android-smartphones rond 300 euro
Om je te helpen heeft de Android Planet-redactie een lijst samengesteld met de beste Android-smartphones van ongeveer 300 euro. In deze koopgids vergelijken we de bestgeteste Android-smartphones met elkaar, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken.
Dit is een lijst voor smartphones onder 300 euro, maar voor een paar tientjes meer krijg je veel meer smartphone. In deze lijst staan daarom ook goede Android-toestellen die net iets duurder zijn, gesorteerd op prijs. Benieuwd welke telefoons de lijst gehaald hebben? Lees dan snel verder.
Laatste update: woensdag 10 mei 2023 12:27
Beste smartphones rond 300 euro in het kort
Gebruik onderstaande lijst om in een oogopslag te zien welke toestellen volgens ons in de lijst met beste smartphones rond 300 euro horen. Benieuwd naar de uitgebreide reviews? Gebruik de inhoudsopgave of scroll lekker verder.
- Motorola Moto G53
- Google Pixel 6a
- OnePlus Nord 2T
- Motorola Moto G73
- Poco X5 Pro
- OnePlus Nord CE 3 Lite
Beste smartphones rond 300 euro gedetailleerd
#1 – Motorola Moto G53
Dit vinden we goed
Dit vinden we minder goed
Met de Motorola Moto G53 haal je een degelijke budgetsmartphone met een goede accuduur in huis en hoort dus zeker thuis in deze lijst met beste smartphones onder 300 euro. Hoewel het toestel betaalbaar is, doet het design toch luxe aan. De hoge verversingssnelheid van 120Hz zorgt voor soepele overgangen en animaties, maar het simpele lcd-scherm laat het beeld dan wel weer minder mooi en helder ogen.
De Snapdragon 480 Plus-chip is efficiënt en draagt bij aan een langere accuduur. Ook heb je beschikking over 5G-internet. Verder draait de Moto G53 apps en veel games zonder problemen, maar zodra je gaat multitasken of snel tussen apps wisselt kan ‘ie soms wat moeite hebben je bij te benen. Dat past echter wel bij deze prijsklasse.
Direct uit de doos draait de G53 op Android 13 met de MyUX-schil van Motorola. Dat Motorola-laagje past lekker weinig aanpassingen toe op de standaard Android-versie. Ook Android 14 mag je nog verwachten. Verder krijgt de smartphone drie jaar aan beveiligingsupdates.

Foto’s maak je met de 50 megapixel-hoofdcamera. Die doet aan pixel binning en voegt meerdere pixels samen tot één pixel met veel informatie. Dat zorgt ervoor dat je foto’s uiteindelijk een resolutie hebben van 12,5 megapixel, maar van hogere kwaliteit zijn. Verder is deze budgetsmartphone uitgerust met een macrolens met een resolutie van 2 megapixel voor close-ups en een voorcamera van 8 megapixel.
De ster van de G53-show is de accu. Daar doe je namelijk dankzij de capaciteit van 5000mAh, de zuinige chip en de lage schermresolutie lekker lang mee. Over het algemeen haal je de tweede dag met gemak. Opladen gaat helaas wel traag met 10 Watt.
Standaard is de Motorola Moto G53 uitgerust met 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Heb je daar niet genoeg aan, dan is dat uit te breiden met een microSD-kaartje. De smartphone is verkrijgbaar in het zilver en blauw, tegen een adviesprijs van 249 euro. De beste deal vind je met onze prijsvergelijker hieronder.
Motorola Moto G53 deals
#2 – Google Pixel 6a
Dit vinden we goed
Dit vinden we minder goed
De Google Pixel 6a is voor een paar tientjes meer dan 300 euro in huis te halen. Het toestel is een combinatie van de Pixel 6 en 6 Pro, maar er zijn ook enkele concessies gedaan.
Zo is de Pixel 6a voorzien van de 12,2 megapixel-hoofdcamera van de Pixel 5, die vorig jaar verscheen. Deze oudere sensor is minder goed dan zijn opvolger die wel in de Pixel 6 en 6 Pro gebruikt is. Verder beschikt het toestel over een groothoekcamera van 12 megapixel. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixel.
Het hart van de Pixel 6a is de Tensor-chip. Deze krachtige processor wordt door Google zelfgemaakt en maakt onder meer de exclusieve Pixel-camerafuncties mogelijk. Het beeldscherm is iets kleiner geworden, namelijk 6,1 inch. Verder is de resolutie hetzelfde gebleven, namelijk 2400 bij 1080 pixels. De maximale ververssnelheid is wel slechts 60Hz. Dit is wel echt een sterk minpunt van dit toestel.
De Pixel 6a is heeft een accu van 4410 mAh, iets meer dan de Pixel 6. Verder kan je met 18 Watt snelladen. Hang je hem via een snoertje aan het stroom, dan is dat met 25 Watt.
Standaard is de Pixel 6a voorzien van Android 12, maar met Google als maker van Android wordt de Pixel natuurlijk super snel voorzien van de nieuwste updates. De Pixel 6a krijgt drie jaar Android-updates waarbij de eerste Android 13 was.
De Google Pixel 6a is te verkrijgen met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Daar betaal je op dit moment 349 euro voor. Je moet dan nog wel een keuze maken tussen de drie kleuren. Wordt het zwart, wit of groen?
Google Pixel 6a deals
#3 – OnePlus Nord 2T
Dit vinden we goed
Dit vinden we minder goed
Onder de categorie “meer smartphone voor een paar tientjes meer” valt ook de OnePlus Nord 2T. Deze smartphone van de Chinese fabrikant komt op verrassend veel vlakken goed uit de bus.
De smartphone is uitgerust met een 6,43 inch-amoled-scherm met een full-hd-resolutie en ververssnelheid van 90Hz. Het beeld oogt helder en vloeiend en de kleuren zien er mooi uit door het amoled-display.
Op de achterzijde van de OnePlus bevinden zich drie camera’s. Een 50 megapixel-hoofdcamera en 8 megapixel-groothoeklens en 2 megapixel-monochroomsensor. Die laatste lens gebruik je om je foto’s in zwart-wit te schieten. Aan de voorzijde is een 32 megapixel-selfiecamera aanwezig.
De OnePlus Nord 2T heeft een de nieuwe Dimensity 1300 processor van MediaTek. De nieuwe processor is 10 procent sneller dan zijn voorganger in de Nord 2. Apps openen snel en de telefoon voelt snel aan.

In de smartphone zit een 4500 mAh-accu. De oplaadtijd is uitstekend met 30 minuten van 0 tot 100 procent. De (extreem) korte laadtijd heeft OnePlus weten te bereiken door de 80 Watt-snellaadfunctie.
Uit de doos draait het toestel op Android 12. Over de updates heeft OnePlus toegezegd software-updates uit te brengen tot en met Android 14. Voor wat betreft beveiligingsupdates: deze verschijnen tot medio 2024.
De variant met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte haal je op het moment in huis voor 349 euro. Voor ongeveer 100 euro meer heb je het toestel met 256GB opslag en 12GB RAM. Je kan kiezen uit twee kleuren: lichtgroen en zwart. Een uitgebreide review van de OnePlus Nord 2T lees je hier.
OnePlus Nord 2T deals
#4 – Motorola Moto G73
Dit vinden we goed
Dit vinden we minder goed
Ook voor minder dan 300 euro haal je de grotere broer van de G53 in huis: de Motorola Moto G73. Deze midrange smartphone heeft zijn snelheid aan de rappe MediaTek Dimensity 930-chip te danken. Daardoor kan hij alle taken aan, zelfs voor multitasken draait ‘ie zijn hand niet om.
Het 6,5 inch-scherm heeft een prima resolutie van 2400 bij 1080, maar het lcd-paneel laat het beeld niet mooi overkomen. De verversingssnelheid van 120Hz laat animaties en andere bewegingen soepel en natuurlijk ogen, wat de doffe kleuren bijna goed maakt.
Een groot pluspunt is de accu. Die is met 5000mAh namelijk lekker groot en gaat zo’n één tot anderhalve dag mee. Daarna laad je hem op met maximaal 30 Watt, wat redelijk snel gaat. Ook leuk is de koptelefoonaansluiting – die de meeste smartphones tegenwoordig mist – en de stereospeakers met ondersteuning voor Dolby Atmos.

De smartphone is uitgerust met in totaal drie camera’s. De primaire lens zorgt voor foto’s met een maximale resolutie van 50 megapixel en de 8 megapixel-groothoekcamera dient ook als dieptesensor en macrolens. Dit verbetert de kwaliteit van close-ups en portretfoto’s enigszins. Ook op de voorkant van het toestel is een camera te vinden. Deze heeft een resolutie van 16 megapixel.
Aan de Android-versie doet Motorola met haar MyUX-schil weinig tot geen aanpassingen. Je krijgt vanuit de doos dan ook een vrij kale Android 13. Ook Android 14 ziet het licht nog op de G73 en de komende drie jaar wordt de beveiliging om de maand up-to-date gehouden.
Motorola rust het toestel verder uit met 8GB werkgeheugen, zodat apps zonder haperingen werken. Bovendien heb je 256GB aan ruimte voor al je bestanden. Klinkt dit goed? Dan hoef je alleen nog te kiezen tussen de blauwe en witte variant en in onze prijsvergelijker hieronder de beste deal te vinden.
Motorola Moto G73 deals
#5 – Poco X5 Pro
Dit vinden we goed
Dit vinden we minder goed
Een smartphone die ook het overwegen waard is om een paar tientjes meer voor uit te geven, is de Poco X5 Pro. Het scherm van 6,67 inch is door het amoled-paneel contrastrijk en zwart is dan ook echt zwart. Dat ververst overigens met maximaal 120 pixels per seconde, maar de helderheid is wat minder fel met 900 nits. Dat merk je vooral in de buitenlucht.
De Poco X5 Pro is bij het eerste gebruik voorzien van Android 12 met de MIUI-schil van Xiaomi, waar Poco veel mee samenwerkt. Ook is redelijk wat bloatware, zoals voorgeïnstalleerde apps, op de telefoon te vinden. Over het updatebeleid is bovendien niet veel duidelijkheid. We vermoeden dat Android 13 en 14 nog op de X5 Pro komen en de smartphone drie jaar veilig is tegen hackers met de beveiligingsupdates.
Verder draait het toestel op de Snapdragon 778G-processor, die vrij oud is. Gebruik je je smartphone alleen voor wat lichte spelletjes en scrollen op sociale media, dan werkt de chip prima. Met zwaardere spellen en intensief gebruik zal de Poco X5 meer moeite hebben.

Voordeel is wel dat de processor niet veel van de batterij vraagt. Tel daarbij op het feit dat er een grote accu van 5000 in ligt en je bent zo twee dagen verder voor je de Poco X5 Pro weer van stroom moet voorzien. Je laadt ‘m met 67 Watt in een uurtje weer volledig op.
Vier camera’s zijn op de X5 Pro te vinden: een selfiecamera van 16 megapixel, hoofdcamera van 108 megapixel, groothoeklens van 8 megapixel en macro-camera voor close-ups van 2 megapixel. Deze laatste heeft zo’n lage resolutie dat de camera eigenlijk niet van toegevoegde waarde is. Verder hebben de camera’s een prima resolutie, maar dat wil niet zeggen dat de foto’s ook scherp zijn en vol detail zitten.
De telefoon is natuurlijk in het zwart verkrijgbaar, maar ook in gewaagd geel of blauw. De variant met 6GB werkgeheugen en 128GB opslag gaat nu voor een prijs van 349 euro over de toonbank. Meer opslag is ook mogelijk in de vorm van 8GB RAM en 256GB opslagruimte. Daar betaal je dan 388 euro voor. Wil je meer weten over de Poco X5 Pro? Lees dan onze uitgebreide review.
Poco X5 Pro deals

#6 – OnePlus Nord CE 3 Lite
Dit vinden we goed
Dit vinden we minder goed
De CE in OnePlus Nord CE 3 Lite staat voor “Core Edition” en wil zeggen dat het toestel vrij is van poespas. Hoewel de adviesprijs een drietal tientjes boven 300 euro ligt, koop je daarvoor wel een degelijke smartphone. De Snapdragon 695-processor kan dagelijkse taken goed aan, maar verwacht geen snelheidsmonster. Voor de toekomst is ‘ie ook klaar, want hij ondersteunt 5G.
Het flinke scherm van 6,72 inch is voorzien van een lcd-display met full-hd-resolutie. Hij is daardoor lekker scherp, maar minder helder dan de amoled-schermen die bij de duurdere toestellen gebruikt worden. Dankzij de 120Hz-verversingssnelheid flitsen animaties soepel over het scherm.
Je hoeft absoluut niet bang te zijn dat je de dag niet doorkomt met de 5000mAh-accu van de OnePlus Nord CE 3 Lite. Bij normaal gebruik haal je namelijk anderhalve dag op één acculading. Opladen gaat ook als een trein. Dat doe je namelijk met de oplader van 67 Watt en duurt ongeveer 45 minuten.
Voor foto’s maak je gebruik van de primaire lens die een resolutie levert van maximaal 108 megapixel. Ondanks dat een telelens ontbreekt, zoom je met de hoofdcamera drie keer relatief goed in dankzij de hoge resolutie. Verder is het toestel uitgerust met een dieptecamera en een macrolens, maar aangezien die een resolutie van slechts 2 megapixel leveren zijn ze verwaarloosbaar. Videogesprekken voer je met de selfiecamera van 16 megapixel.

Vanuit de doos draait de Nord CE 3 Lite op Android 13 met daaroverheen de OxygenOS van OnePlus. Die stond eerder bekend als schoon en fijn, maar wordt tegenwoordig helaas steeds drukker. Naar verwachting worden Android 14 en 15 nog naar het toestel uitgerold en ben je drie jaar lang veilig tegen hackers.
In Nederland is de smartphone alleen met 128GB opslagruimte en 8GB werkgeheugen verkrijgbaar. Gelukkig is dat wel uitbreidbaar met een microSD-kaartje. Verder heb je de keuze uit opvallend Pastel Lime of wat neutralere Chromatic Grey. Aan dit alles hangt OnePlus een prijskaartje van 329 euro, maar met onze prijsvergelijker vind je sowieso de beste prijs.
OnePlus Nord CE 3 Lite deals
Meer Android smartphones vergelijken
Benieuwd naar Android smartphones in andere prijs categorieën? Check dan onze beste Android smartphones koopgidsen:
- Top 10 beste Android smartphones
- Beste smartphone onder 200 euro keuzehulp
- Beste smartphone onder 500 euro keuzehulp
Liever een totaaloverzicht van alle (populaire) smartphones, van premium tot budget? Dan kun je het best terecht op onze smartphonespagina.

Sim only of abonnement?
Mocht je juist in de markt zijn voor een sim only abonnement, dan kun je terecht in onze eigen onafhankelijke sim only prijsvergelijker. Je hebt hierin de vrijheid om te filteren op de hoeveelheid dataverkeer, het aantal belminuten en de looptijd van het abonnement.
Zo kun je er ook voor kiezen alleen resultaten te laten zien van sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn – we maken het je graag zo makkelijk mogelijk.