Met deze app maak je van je smartphone een wifi-extender

Gijs Ettes
20 juni 2017, 14:11
2 min leestijd
Met deze app maak je van je smartphone een wifi-extender

Met Anyfi tover je een (oude) Android-smartphone om tot wifi-extender, om op die manier het bereik van je wifi-netwerk te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Je Android als wifi-extender

Niets is vervelender dat haperende wifi, of een signaal dat niet alle uithoeken van je huis of appartement bereikt. Je kan het probleem oplossen door je router op een andere plek te zetten of de firmware van het apparaat te updaten, maar in sommige gevallen biedt ook dat geen uitkomst.

Een andere oplossing is het kopen van een extender, dat het wifi-signaal oppakt en doorstuurt. Heb je echter nog een oude telefoon liggen, dan kun je daarop Anyfi installeren. Deze gratis app heeft verschillende functies, waaronder het uitbreiden van je bestaande wifi-bereik. De video hieronder laat zien hoe het werkt.

Anyfi heeft de mogelijkheid om een mesh-wifi-netwerk van smartphones te maken. Dat houdt in dat alle toestellen (waarop de app staat) met elkaar in verbinding staan en het wifi-signaal onderling communiceren. Het resultaat is een groter bereik van je wifi. Bovendien wordt verbinding ook nog eens betrouwbaarder, omdat het netwerk zichzelf automatisch herstelt als ergens een verbinding verbroken wordt.

De app heeft nog een ander voordeel, dat wel afhankelijk is van het aantal gebruikers dat Anyfi op hun telefoon heeft staan. Door te verbinden met het P2P-netwerk van de app en je eigen netwerk open te stellen, krijg je de mogelijkheid om met vreemde wifi-netwerken te verbinden. Dan kan handig zijn als je op een plek komt waar geen wifi-hotspots beschikbaar zijn. Om toegang tot het P2P-netwerk te krijgen, moet de app wel eerst een VPN-verbinding opzetten.

Lees ook: 7 onmisbare tips om je wifi-bereik te verbeteren

Download Anyfi in Google Play

Anyfi is gratis te vinden in Google Play. De app vereist minimaal Android 5.0 en is zo’n 2,5MB groot.

Download Anyfi in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu