Er zijn inmiddels al heel wat Nederlandse apps verschenen in Google Play. Heb je net een Android-toestel gekocht, dan is het interessant om te weten welke Nederlandse apps je zoal kunt gebruiken. We geven hier een lijst van Nederlandse apps die de moeite zijn om te installeren.
De apps kunnen via de website van Google Play worden geĂŻnstalleerd. Als je deze webpagina vanaf een smartphone of tablet bekijkt, is het ook mogelijk om op een link te drukken en direct naar de app in de Play Store te worden gestuurd.
Lees verder na de advertentie.
1. NS Reisplanner Xtra

De NS Reisplanner Xtra is het beste wat de NS de afgelopen jaren is overkomen. De treinen mogen dan vaak problemen hebben, de app werkt altijd als een zonnetje. Je kunt je reis plannen, vertrektijden op de stations zien, actuele storingen bekijken en reizen opslaan voor hergebruik. Geef je aan dat je morgen om half acht van Amsterdam naar Utrecht wilt reizen, dan kiest de NS Reisplanner Xtra automatisch de beste treinreis.
Een andere handige functie is het notificatiesysteem: je wordt op de hoogte gehouden wanneer je trein vertrekt, aankomt en dat je vooral niet moet vergeten uit te checken.
→ Download NS Reisplanner Xtra in Google Play (gratis)
2. 9292

9292 heeft al tijden een uitstekende Android-app. De applicatie helpt je bij het reizen via het openbaar vervoer en geeft alternatieven als er wijzigingen in de aankomst- of vertrektijd optreden. 9292 heeft een fraai design, waarbij de app lekker snel werkt en enorm handig is.
Met 9292 heb je natuurlijk de mogelijkheid om een reis te plannen via het openbaar vervoer, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke reizen die je via de app kunt bewaren. Hierdoor hoef je niet dezelfde informatie telkens opnieuw in te voeren. Locaties worden onthouden en je kunt ze ook zelf aanmaken.
→ Download 9292 in Google Play (gratis)
3. ING Bankieren

ING was vrij laat met het uitbrengen van een app, maar het wachten wat het meer dan waard. De ING Bankieren-app is één van de mooiste en meest overzichtelijke apps van deze Nederlandse lijst. Je regelt al je geldzaken, waarbij je altijd zicht hebt op je rekeningen.
Zowel je betaalrekeningen als je spaarrekeningen zijn beschikbaar en je maakt geld over met een zelf ingestelde pincode. Met deze pincode beveilig je ook de app, zodat niemand toegang tot jouw rekeningen heeft. Met Inge, een digitale assistent, kun je de ING Bankieren-app met je stem bedienen.
→ Download ING Bankieren in Google Play (gratis)
4. Buienalarm

Met de Buienalarm-app is het niet meer nodig om telkens de buienradar te checken. De app waarschuwt je namelijk wanneer het gaat regenen, zodat je precies weet wanneer je naar binnen moet gaan om de bui te ontlopen. Je kunt zelf aangeven in welke tijdsperiode je een melding wilt hebben, bijvoorbeeld wanneer je een tuinfeest gepland hebt. Ook is er een handige widget beschikbaar.
De Buienalarm-app is voorzien van een fraaie interface. Dat oogt niet alleen mooi, maar maakt de app ook een stuk functioneler. De applicatie gebruikt het Material Design en presenteert informatie op een overzichtelijkere manier.
→ Download Buienalarm in Google Play (gratis)
5. Flitsmeister

Flitsmeister is de koning onder de file- en flits-apps. De app geeft je een overzicht van alle mobiele flitsers, files, trajectcontroles en flitspalen, waardoor je – als het goed is – nooit meer een boete ontvangt. Flitsmeister draait op de achtergrond als jij in de auto zit en geeft een melding als je in de buurt van een flitser komt.
Flitsmeister geeft informatie over flitsers, vertragingen, files, ongevallen en nog veel meer. De app kun je ook gebruiken als je niet in de auto zit, wanneer je bijvoorbeeld wil weten of er flitsers op de weg naar huis zijn.
→ Download Flitsmeister in Google Play (gratis)
6. Buienradar

Met de Android-app van weerwebsite Buienradar.nl kun je in één oogopslag de weersverwachting voor de komende dagen zien. Zo kun je kiezen uit de kaart van Nederland of van Europa met bijbehorende weeranimaties, zodat je ziet waar de neerslag naar toe zal gaan. Naast buienkaarten zijn er ook kaarten voor temperatuur, windrichting en zicht.
Daarnaast kun je aangeven of je alerts wilt ontvangen of er buien aankomen, zodat je nooit meer hoeft te worden verrast door een regenbui als je de deur uit gaat. Naast het weer vind je ook een handige widget en weervideo’s.
→ Download Buienradar.nl Phone in Google Play (gratis)
7. ABN Amro Mobiel Bankieren

Met de ABN Amro Mobiel Bankieren-app heb je altijd toegang tot al je bankrekeningen bij ABN AMRO. Zo is het mogelijk om vanuit de app bedragen naar jezelf en anderen over te maken, en het handige adressenboek te beheren.
De ABN Amro-app is de afgelopen jaren flink verbeterd is vooral op visueel gebied vooruitgegaan. Waar de app eerst wat saai oogde, lijkt het uiterlijk van de huidige versie op dat van internet bankieren op de pc. Vanuit de app kun je ook contact opnemen met een bank.
→ Download ABN AMRO Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)
8. ANWB Wegenwacht

De officiële ANWB-app fungeert als communicatiemiddel met de ANWB: met een druk op de knop kun je pech-onderweg-dienst bellen en direct je locatie doorgeven. Scheel hen en jou tijd. Daarnaast kun je jouw wegenwacht-account aanpassen. Ook zijn er tips & trucs in de app aanwezig.
Dat is niet alleen handig: de tips zijn ook nog eens heel fijn gesorteerd. Denk bijvoorbeeld aan een indicatie van verschillende meldingen in de auto: welk icoontje krijg je als de rem het niet meer goed doet? Ook zijn er adviesvideo`s aanwezig.
→ Download ANWB Wegenwacht in Google Play (gratis)
9. Thuisbezorgd.nl

De officiële Android-app van Thuisbezorgd.nl mag niet op je Android-toestel ontbreken. Thuisbezorgd is verreweg de beste app om vanaf je Android eten te bestellen, wanneer je bijvoorbeeld een keer geen tijd of zin hebt om te koken. Dat kan bij ruim 5500 verschillende restaurants en in een aantal simpele stappen.
Vooral handig is de zoekfunctie van de app. Er zijn verschillende filters aanwezig waarmee je gerichter naar een restaurant kunt zoeken. Zo voorkom je dat je bij een restaurant bestelt met een slechte beoordeling of een te lange afstand. De Thuisbezorgd.nl-app laat je op verschillende manieren betalen, waaronder via iDEAL, PayPal of een creditcard.
→ Download Thuisbezorgd.nl in Google Play (gratis)
10. Appie van Albert Heijn

Appie is een applicatie waarmee je makkelijker boodschappen kunt doen bij Albert Heijn. De applicatie bevat een boodschappenlijstje, een overzicht van nabije winkels, recepten en aanbiedingen. Ook is er een mogelijkheid om te kijken welke acties er zoal georganiseerd worden.
Handig is dat je je bonuskaartnummer kunt invullen en daarbij te zien krijgt welke boodschappen je vaak en/of recent nog hebt besteld. Het samenstellen van je boodschappenlijstje wordt daardoor een stuk makkelijker, maar er is nog een handige functie: het toevoegen van nieuwe boodschappen door de codes te scannen.
→ Download Appie van Albert Heijn in Google Play (gratis)
11. Marktplaats

Marktplaats, de grootste tweedehands verkoopwebsite van Nederland, heeft natuurlijk een Android-app. Je kunt zelf producten toevoegen om te verkopen, gemaakte foto`s bij je advertentie plaatsen en krijgt een notificatie zodra iemand heeft geboden. Als je iets wilt kopen, kun je met een trefwoord of via postcode zoeken op Marktplaats, advertenties bekijken en de verkoper contacteren.
Een handige feature van Marktplaats is dat je vanuit de app een foto kunt maken en direct aan een advertentie kunt toevoegen. Uiteraard zijn er verschillende (betaalde) mogelijkheden om je advertenties meer te laten opvallen, al die hoef je niet perse te gebruiken.
→ Download Marktplaats in Google Play (gratis)
12. NU.nl

De NU.nl-app is misschien wel de beste nieuws-app voor Android. De app bevat een handige zoekfunctie om op nieuws te zoeken, maar je kunt ook rustig door de voorpagina bladeren. Het design is flink vernieuwd, met het fraaie Material Design om artikelen overzichtelijk te tonen.
Bij belangrijk nieuws krijg je een pushbericht van de app, maar je kunt er ook voor kiezen om over andere onderwerpen te worden geĂŻnformeerd. Zo kun je bijvoorbeeld informatie over voetbalstanden toegestuurd krijgen.
→ Download NU.nl in Google Play (gratis)
13. NOS

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) heeft natuurlijk een Android-app. De app werkt lekker snel, is stabiel en laat zien wat het belangrijkste nieuws van de dag is. Met grote afbeeldingen worden belangrijkere artikelen uitgelicht, waarbij je kunt doorklikken naar het stuk.
De NOS-app biedt daarnaast een overzicht van video`s, waaronder het Journaal, Jeugdjournaal en een aantal livestreams. De NOS-app werkt ook met tablets en maakt goed gebruik van het grotere scherm. Zo oogt de app overzichtelijker en worden er meer nieuwsberichten getoond.
→ Download NOS in Google Play (gratis)
14. NOS Teletekst

Hoewel er veel verschillende nieuws-apps in Google Play beschikbaar zijn, blijft de NOS Teletekst-app populair onder Android-gebruikers. De app brengt alle informatie van Teletekst en doet dat op een goede manier. Zo kun je bovenin gemakkelijk een pagina opzoeken of tussen verschillende pagina`s schakelen, en onderin terecht voor de rubrieken Binnenland, Sport, Verkeer en Weer.
Waar vroegere versies van de NOS Teletekst-app wat traag waren, is dat tegenwoordig heel anders. Het openen van pagina`s verloopt lekker vlot en ook met een slechte internetverbinding blijft de app redelijk snel werken. Verder kun je een startpagina bepalen en favoriete pagina`s opslaan.
→ Download NOS Teletekst in Google Play (gratis)
15. NPO

De officiële app van NPO, vroeger Uitzending Gemist. Met NPO kun je tv-programma`s van de publieke omroep op je Android toestel terugkijken. De programma`s verschijnen kort na afloop van de uitzending op NPO 1, 2 en 3 en kunnen ook via de Chromecast worden gestreamd. Ook is er een handige tv-gids aanwezig, waarmee je precies ziet wat er te zien is op de verschillende NPO-zenders.
Je hebt verschillende tabs als uitgelichte, nieuwe en populaire programma’s en kunt op zender, omroep en trefwoord zoeken. In de app stel je zelf bekijk je de video’s in redelijke kwaliteit. Wel raden we aan om via een wifi-verbinding te streamen, omdat je anders (veel) sneller door je databundel heen bent.
→ Download NPO in Google Play (gratis)
16. Politie

Met de Politie-app kunnen gebruikers snel contact leggen met de politie en al het laatste nieuws van de politie bekijken. De Politie-app is gratis in Google Play te downloaden en wil het contact met de politie gemakkelijker en overzichtelijker maken.
Het politienieuws bedraagt informatie over relevante lokale acties, maar ook berichten over vermiste kinderen en personen en verdachten die worden gezocht. Je kunt instellen voor welke locatie je op de hoogte gehouden wilt worden, zoals Amsterdam of Utrecht. De applicatie kan ook de gps-locatie opvragen om op basis van de locatiegegevens een persoonlijk nieuws- en berichtenaanbod te presenteren.
→ Download Politie in Google Play (gratis)
17. JustEat.nl

Met de Just Eat-app voor Android is het heel eenvoudig om eten te bestellen en thuis te laten bezorgen. Ideaal voor wie een avondje geen zin heeft om te zwoegen in de keuken. Via de app kun je maaltijden bestellen bij ruim 3000 restaurants en in veel gevallen zelfs met korting. Door je locatie te bepalen via gps of met behulp van je postcode, zie je snel welke restaurants in de buurt zijn en bekijk je welke gerechten deze op het menu hebben staan.
Daarnaast kun je restaurants filteren op keuken, beoordeling en op rangschikken op alfabetische volgorde. Just Eat toont welke restaurants korting aanbieden, waardoor je vaak zelfs goedkoper uit bent. Afrekenen verloopt veilig met cash, creditcard of via iDEAL.
→ Download JustEat.nl in Google Play (gratis)
18. Rabo Bankieren

De Rabobank heeft een applicatie gemaakt waarmee je saldo kunt checken, transacties kunt zien en geld kunt overmaken naar andere rekeningen. Overmaken naar bekenden en naar eigen rekeningen gaat zonder moeite, maar om geld over te maken naar onbekende rekeningen en bij het overmaken van bedragen groter dan 300 euro heb je de Rabo Scanner nodig. Daardoor is een dubbele beveiliging aangebracht om misbruik van je rekening te voorkomen.
Om de app te kunnen gebruiken moet je natuurlijk ook eerst inloggen. Daarna zie je de rekeningen die je via Rabo Bankieren kunt beheren. De app bevat ook een nieuwsfeed over de Rabobank en een lijstje met contactinformatie voor als je toch nog gewoon wilt bellen.
→ Download Rabo Bankieren in Google Play (gratis)
19. RTL XL

Met de RTL XL-app zijn alle programma`s van RTL terug te kijken. Hierdoor hoef je nooit meer een Goede Tijden Slechte Tijden, RTL Boulevard of Voetbal Inside te missen. De app laat je gratis de meest recente aflevering zien, maar wil je eerder afleveringen terug kijken, dan dien je een RTL XL-abonnement aan te schaffen.
Je kunt kiezen tussen fragmenten en gehele afleveringen en de beelden worden via de internetverbinding naar je toestel gestreamed. Wel raden we je aan om met een wifi-verbinding te streamen; hiermee voorkom je dat je dataverbruik omhoog schiet.
→ Download RTL XL in Google Play (gratis)
20. Thuisarts.nl

Thuisarts.nl is ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap en toont onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid. Vanuit het startscherm van de app kun je zoeken op diverse onderwerpen, van hoofdpijn en griep tot kneuzingen.
Vervolgens kun je meer lezen over de aandoening, de symptomen, oorzaken en wat je eraan kunt doen. Daarnaast kun je handige zelftests doen om zo te bepalen of een bezoek aan de huisarts nodig is of niet.
→ Download Thuisarts.nl in Google Play (gratis)
21. TVGiDS.tv

Een zeer uitgebreide Nederlandse tv-gids, met onder andere herinneringen wanneer een programma begint, toplijstje van best bekeken programma`s, automatische synchronisatie, offline raadplegen en bladeren door zenders. Een tijdbalk bij elk programma geeft aan hoe lang het programma al bezig is, zodat je weet of het nog zin heeft om te gaan kijken.
De app heeft een fraai uiterlijk, ondersteunt automatische herinneringen en laat films in het vooruitzicht zien. Bij elke film wordt informatie van IMDb getoond, inclusief een trailer en filmposter.
→ Download TVGiDS.tv in Google Play (gratis)
22. DirectLease Tankservice

Met de DirectLease Tankservice-app kun je zoeken waar je het goedkoopst kunt tanken. De app laat zien bij welke tankstations je allemaal terecht kunt, inclusief openingstijden en de actuele prijzen voor benzine, diesel, LPG en meer. Het is zelfs mogelijk om te zoeken naar een tankstation met een winkel, wasstraat of die aanhangers accepteert.
Met de zogenoemde merkenfilter vind je gemakkelijk een benzinestation van bijvoorbeeld Shell, Esso of Texaco. De app is verder met vrijwel alle stations in Nederland bekend, en is daarmee verreweg de meeste app om te checken waar je het beste kunt tanken.
→ Download DirectLease Tankservice in Google Play (gratis)
23. Fox Sports

Ook de app van Fox Sports niet natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. De app voorziet je van al het nieuws over voetbal, tennis, basketbal en nog veel meer. Tof is de optie om je eigen homepagina samen te stellen, waardoor je de app een stukje persoonlijker maakt. Ook handig is het scorebord, waar je in real-time ziet welke wedstrijden worden gespeeld en wat de tussenstanden zijn.
Elke maandagochtend wordt de Fox Sports-app geĂĽpdatet met de samenvattingen van het weekend, terwijl je dagelijks nieuwe interviews en andere items kunt bekijken. Heb je een Fox Sports GO-abonnement, dan kun je live wedstrijden kijken en streamen naar de Chromecast. Zo kun je je favoriete voetbalclub ook op het grote scherm in actie zien.
→ Download Fox Sports in Google Play (gratis)
24. Péago

Wanneer je over de Franse snelwegen heen rijdt, zul je vast bekend zijn met de forse bedragen die je aan tol betaald. Met de handige Android-app Péago kun je echter makkelijk besparen op tolgeld. Dat doet de app door je op de juiste momenten af te laten slaan, zodat je niet tegen onnodig hoge kosten aanloopt.
Péago houdt precies bij hoeveel geld je bespaart en is daarnaast gemakkelijk in gebruik. Je dient simpelweg een vertrekpunt en eindbestemming in te voeren, vervolgens op `Verder` te drukken en aan te geven in welke klasse jouw voertuig valt. Hierna word je in realtime voorzien van handige informatie.
→ Download Péago in Google Play (3,99 euro)
25. Upcoming

De naam Upcoming zegt al iets over wat deze app anders maakt dan de rest: snelheid. Upcoming is een mooie app met verschillende feeds van allerlei categorieën nieuws. De inhoud van de app wordt vliegensvlug verzameld door de redactie, die op een verschrikkelijk snel tempo het complete internet uitkammen voor de laatste trends.
In de Upcoming-app kun je terecht voor geinige tweets, memes, quizes en leuke gifjes, afbeeldingen en filmpjes. Ook kun je zaken op verschillende manieren delen, waaronder via Twitter, Facebook of een mailtje.
→ Download Upcoming in Google Play (gratis)
26. PostNL

De meest gebruikte diensten van PostNL op je Android-toestel. De app is gratis te downloaden en laat je de status van de verzending van een pakketje opvragen. Weten hoeveel porto er op je brief moet? Een postcode opzoeken? Het is zelfs mogelijk om brieven te frankeren met een digitaal aan te schaffen code.
De vernieuwde app van PostNL heeft een nieuwe interface en fraaier uiterlijk. Bij laatstgenoemde wordt het Material Design gebruikt, wat je herkent aan de oranje balk bovenin en vloeiende animaties. Zo is de app weer helemaal klaar voor de toekomst.
→ Download PostNL in Google Play (gratis)
27. ASN Mobiel Bankieren

De officiële app van ASN Bank is beschikbaar in Google Play. Met de app kun je onder andere je saldo van je betaal- en spaarrekeningen checken, bij- en afschrijvingen bekijken, gemakkelijk geld overboeken, gebruikmaken van een adresboek en periodieke overboekingen inplannen.
Na het downloaden van ASN Mobiel Bankieren registreer je het toestel via de ASN Digipas of met je toegangsnaam en wachtwoord. De app wordt tevens met een persoonlijke pincode beveiligd.
→ Download ASN Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)
28. MyOrder

MyOrder is een applicatie waarmee je drankjes kunt bestellen en afrekenen en parkeerlocaties kunt opzoeken. Dat doe je via je Android-telefoon: installeer de app, betaal en binnen een paar minuten staat je drankje op tafel. Je kunt op elk moment weer opstappen, want de rekening is al betaald.
MyOrder wordt ook gebruikt om tickets voor theater, pretparken of musicalvoorstellingen te bestellen. Die kun je ook betalen en bewaren vanaf je telefoon. Het betalen van kaartjes gaat eenvoudig via MyOrder, waarbij je regelmatig kunt profiteren van aanbiedingen.
→ Download MyOrder (gratis)
29. OV-chipkaart

Met de OV Chipkaart Android-app kun je overal je online transactieoverzicht bekijken, servicepunten voor de OV-chipkaart in de buurt vinden en snel je kaartgegevens in te zien. Bij de Android-app log je in met je Mijn OV-chipkaartaccount.
De app biedt daarmee dezelfde functies als de website, die het ook mogelijk maakt om je transactieoverzicht en daarmee je reisoverzicht te bekijken. Zo laat de website bijvoorbeeld zien wanneer je ergens in- of uitcheckte en hoeveel de reis heeft gekost.
→ Download OV-chipkaart in Google Play (gratis)
30. Voetbal Inside

Sinds VI niet meer staat voor Voetbal International maar voor Voetbal Inside, moest de tv-show ook met een eigen app op de proppen komen. De app biedt naast nieuws en voetbaluitslagen ook eigen videocontent, gemiste uitzendingen en manieren om actief mee te doen aan een uitzending van het voetbalprogramma. Er is zelfs een derde helft.
Een groot deel van de app is logischerwijs ingeruimd voor voetbalnieuws. Evenveel, zo niet meer, aandacht is er echter ook voor video`s. In deze vlogs zijn onder meer vaste deelnemers van het tv-programma Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp te zien. Ook video`s van het YouTube-kanaal van Voetbal Inside komen terug.
→ Download Voetbal Inside in Google Play (gratis)
31. RTL Nieuws

RTL Nieuws lijkt qua inhoud op vergelijkbare Nederlandstalige nieuws-apps, maar heeft wel een eigen stijl. Wanneer je de applicatie opstart, zie je in het beginscherm het topnieuws of live nieuws.
De applicatie functioneert daarnaast als een verzamel-app voor nieuws vanuit RTL Z, Sport, Boulevard en Editie NL. De app is dus erg compleet en biedt alles wat je nodig hebt. Ook vind je de verschillende secties van de app en recente uitzendingen, die je kunt terugkijken of delen. De kwaliteit is redelijk en video`s laden vlot in.
→ Download RTL Nieuws in Google Play (gratis)
32. SNS Mobiel Bankieren

SNS Mobiel Bankieren is bedoeld om onderweg je bankzaken te regelen. Je kunt inloggen met de digicode of mobiele pincode, die je zelf aanmaakt in Mijn SNS. Vervolgens check je het saldo van je betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen. De bij- en afschrijvingen zijn meteen te raadplegen.
Maar met SNS Mobiel Bankieren kun je meer: je kunt overboeken tussen je rekeningen als je een digicode hebt (een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord). En als je ook nog een SNS Digipas hebt, kun je overboeken naar rekeningnummers van anderen.
→ Download SNS Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)
33. De Telegraaf

De grootste krant van Nederland heeft ook een eigen app. Je krijgt toegang tot het laatste nieuws van Telegraaf.nl, waaronder binnen- en buitenland, sport, Privé, Vrouw, DigiTaal of de autowereld. De app is gemakkelijk in gebruik en heeft een optie om de meest populaire artikelen te bekijken.
De Telegraaf-app werkt verder met een simpele, maar fijne interface. Zo kun je met een simpele swipe tussen artikelen schakelen en hierbij foto`s en video`s bekijken. Ook kun je reageren op artikelen en de reacties van anderen lezen.
→ Download De Telegraaf in Google Play (gratis)
34. Reclamefolder

Met de Reclamefolder-app ben je als eerste op de hoogte van alle aanbiedingen bij de winkels in de buurt. De applicatie maakt fysieke folders overbodig, door acties overzichtelijk per winkel onder elkaar te plaatsen. Zo kun je snel checken of je ergens goedkoop kleding, boodschappen of bijvoorbeeld speelgoed kunt scoren.
Daarnaast is het mogelijk om winkels toe te voegen aan je favorieten, waardoor je snel de belangrijkste aanbiedingen kunt checken. Ook is een prikbord aanwezig, waarmee je een bepaalde aanbieding of actie kunt `uitknippen` en op een soort boodschappenlijst plaatst. Hierbij zie je ook hoe lang de korting nog geldig is.
→ Download Reclamefolder in Google Play (gratis)
35. Voetbal International

Met de Voetbal International-app volg je het voetbal in de vorm van nieuws, radio, video, statistieken, standen, livescores, transfers en nog veel meer. Ook kun je de actuele wedstrijdstatistieken zoals goals en kaarten zien, en krijg je notificaties over al het nieuws van je favoriete team of als er een doelpunt is gescoord.
Ook bevat Voetbal International een transferoverzicht. Hiermee blijf je altijd op de hoogte van de huidige selectie-ontwikkelingen. Dat is handig, want vooral tijdens de drukke transferperiode’s in het lastig om op te hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
→ Download VI in Google Play (gratis)
36. Horizon Go

Horizon Go laat je naar meer dan 100 televisiezenders op je Android kijken. Het is mogelijk om te zoeken op genre of trefwoord en mocht je een programma via social media willen delen, heeft de app hier ook een aparte optie voor.
Horizon GO biedt ook nieuws aan over de huidige programma`s en geeft je tv-tips. Een laatste handige functie is de samenwerking met On Demand-titels. Met deze catalogus kun je films, series en muziekfilms aanschaffen en bekijken.
→ Download Horizon Go in Google Play (gratis)
37. RTL Z Mobile

RTL Z Mobile richt zich op ondernemende mensen en bevat onder meer financieel-economisch nieuws en updates over de belangrijkste technologische ontwikkelingen. Het startscherm van de app toont de belangrijkste (algemene) berichten en het laatste financiële nieuws en laat je snel door te swipen overschakelen naar de andere katernen Tech, Lifestyle en Opinie.
Artikelen in de app worden snel en overzichtelijk ingeladen en zijn prettig leesbaar dankzij de afwezigheid van afleidende elementen. Door op de menuknop linksboven te tikken, tover je het dashboard tevoorschijn. Hier zie je het actuele weerbericht, files en de stand van de AEX index.
→ Download RTL Z Mobile in Google Play (gratis)
38. Greetz

De Greetz-app is ideaal wanneer je iemand een persoonlijke verrassing wil sturen. Hierbij kun je denken aan een kaartje, maar ook aan een bosje bloemen, doosje chocola of iets anders. In totaal heb je de keuze uit ruim 10.000 kaarten en 300 verschillende cadeaus. Het bestellen van een kaartje kost geld, waarbij het mogelijk is om een combinatie samen te stellen of alleen een online kaartje te maken.
Met Greetz ben je dus van alle gemakken voorzien. Je kunt kaartjes persoonlijk maken door een foto, sticker of tekst toe te voegen. Ontwerpen die je maakt worden over al je apparaten gesynchroniseerd, zodat je te allen tijde kunt switchen van telefoon of tablet. Bestellingen die je met Greetz doet worden vaak de volgende dag nog geleverd.
→ Download Greetz in Google Play (gratis)
39. Van Dale Nederlands

Je hoeft geen woordenboek meer mee te slepen, want met Van Dale heb je alles offline beschikbaar op je Android-toestel. Er zijn meerdere varianten, waaronder Nederlands naar: Frans, Engels, Duits en Spaans. Ook is er een Nederlands woordenboek. Bij de vreemde talen (zoals Spaans) krijg je bij diverse woorden de hoorbare Spaanse uitspraak te horen.
Ook zijn er vervoegingen van Spaanse woorden voorhanden en kun je je talenkennis testen met ‘Woord van de dag’. Heb je een verkeerde spelling ingevoerd, dan geeft Van Dale een betere suggestie.
→ Download Van Dale Pocket Nederlands in Google Play (6,99 euro)
Tip ons!
Ook een handige Nederlandse app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!