In Nederland kan het nooit kwaad om de weersvoorspelling in de gaten te houden. Maar met welke apps weet je precies wanneer het zonnetje schijnt of dat je een (korte) regenbui kunt verwachten? Dit zijn de beste weer-apps voor Android.
Lees verder na de advertentie.
De beste weer-apps op een rijtje
1. KNMI
Er is de laatste tijd veel gedoe geweest over de vernieuwde KNMI-app. Concurrenten als Buienradar en Weerplaza stapten naar de rechter om af te dwingen dat het instituut stopt met lokale weersvoorspellingen. Die zouden leiden tot oneerlijke concurrentie, omdat de overheid de KNMI financiert. Daarom kan de app reclamevrij zijn.
Helaas voor die partijen verloren ze het kort geding. Dat maakt de KNMI-app een fijne, zij het vrij spartaans vormgegeven optie. Als je je woonplaats invoert, zie je gedetailleerd wat je de komende twee dagen kunt verwachten. Ook krijg je informatie over zonkracht en stel je eventueel waarschuwingen in voor gevaarlijk weer. Voor de rest van de week zie je een globale voorspelling.
De app bevat ook een neerslagradar, maar helaas toont die alleen de regen van de afgelopen uren. Je ziet dus geen inschatting van de komende uren, zoals bij Buienradar.
2. Buienradar
Zeg je regen, dan zeg je Buienradar. De app is in Nederland bijna synoniem geworden met de weersverwachting. Het belangrijkste wapenfeit is natuurlijk de beroemde radar zelf, die laat zien hoe eventuele neerslag de komende uren over het land trekt. Naar verwachting dan, want het klopt ook weleens niet.
Buienradar bevat in tegenstelling tot de KNMI-app wél advertenties, al kun je die afkopen door voor 4,99 euro per jaar een Premium-abonnement te nemen.
Ook met de gratis versie krijg je ongelooflijk gedetailleerde informatie over het weer. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. De Nederlandse data is wel het meest gedetailleerd. Naast regenbuien zie je verwachtingen over onder meer sneeuw, (gevoels)temperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en wind.
3. Weeronline
Weeronline is een mooi vormgegeven app, die bovendien in hoge mate aanpasbaar is. Als je een Plus-abonnement neemt voor 3,49 euro per jaar dan. Daarmee ben je ook van de advertenties af, die in de gratis versie best opdringerig zijn.
Leuk ten opzichte van veel concurrenten is dat de app een (vermoedelijk door AI) geschreven weerbericht bevat. Je hoeft dus niet alleen naar grafiekjes te kijken. Die zĂjn er natuurlijk wel, net als een uitgebreide 14-daagse weerverwachting en een duidelijke regenradar.
Weeronline is misschien wel het meest bekend om de rapportcijfers. Elke dag krijgt een globaal cijfer, maar er zijn ook cijfers voor specifieke activiteiten als hardlopen en barbecueën. Als die laatste op een 2 staat, kun je maar beter geen vlees in huis halen.
4. Klara
De weer-apps hierboven richten zich vooral op de Nederlandse markt. Met Klara kun je de wereldwijde weersverwachtingen checken. En dat in een app die geen advertenties bevat!
Klara geeft je bovendien heel veel informatie per pagina. Je ziet grafieken met daarin het algemene weerbeeld, de temperatuurontwikkeling voor de komende 72 uur en de gevoelstemperatuur. Daardoor kan Klara wel een beetje onoverzichtelijk ogen. Hij is misschien meer geschikt voor weerfanatici dan voor de gemiddelde consument.
Klara bevat ook geen neerslagradar, maar wel gedetailleerde data over de luchtdruk en wolkenvorming. Voor de liefhebber.
5. Meteored
Ook Meteored geeft wereldwijde weersverwachtingen. Hoewel deze app wél advertenties toont, vinden we hem overzichtelijker dan Klara. Bovenaan vind je een kort beeld van het huidige weer op jouw locatie en hoe verder je naar beneden scrollt, hoe gedetailleerder de informatie wordt. Tot een 14 daagse verwachting aan toe.
Erg handig is dat Meteored ook wereldwijd neerslagradars laat zien. Het is dus een soort buienradar voor de hele planeet, wat van pas komt als je in het bui(t)enland bent.
Daarnaast bevat de app nog veel meer handige info over de luchtkwaliteit, stuifmeelniveaus en zonsopgang en zonsondergang op jouw locatie. Meteored heeft zelfs een maankalender.
Lees het laatste nieuws:
- Na tegenvaller komt Samsung Galaxy Tab S11 er toch ‘binnenkort’ aan (11 jul)
- Samsung vergeet de Watch 4 (Classic) niet met nieuwste update (11 jul)
- Updates: zo lang worden de Samsung Galaxy Z Fold 7 en Flip 7 ondersteund (10 jul)
- Gemini komt naar je Wear OS-smartwatch en dit kan ‘ie (10 jul)
- ‘Samsungs tri-fold smartphone ligt dit jaar al in de winkels’ (10 jul)
Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.