Dit zijn de zes beste weer-apps voor Android

Met dit zomerse weer kun je maar beter op de hoogte zijn van de laatste voorspellingen. Maar met welke weer-apps weet je precies wanneer het zonnetje schijnt, of je een (korte) regenbui kunt verwachten? Dit zijn de beste weer-apps voor Android op een rijtje.

De beste weer-apps op een rijtje

1. Buienalarm

buienalarm weer-appsBuienalarm werkt precies zoals de naam doet vermoeden. De app waarschuwt voor naderende hoosbuien in jouw omgeving, zodat je weet of je op pad kunt gaan of beter nog even kunt wachten en een paraplu nodig hebt. Buienalarm werkt in Nederland, België en in delen van Duitsland en toont een kaartje waarop je ziet hoe de buien zich ontwikkelen.

Naast je huidige locatie kun je ook andere gebieden instellen; ideaal als je altijd wilt weten hoe de weersituatie thuis en op je werk is. Ook handig is de widget die je op je homescreen kunt plaatsen. Buienalarm is wat ons betreft de ideale app om een nat pak te voorkomen.

Download Buienalarm in Google Play (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

2. WeatherPro

weatherpro weer appWeatherPro is een betrouwbare optie als je op de hoogte wil blijven van het weer in binnen- en buitenland. De app geeft snel inzicht in de huidige situatie, toont voorspellingen voor de komende dagen en bevat grafieken voor wie meer wil weten. Ook kun je meldingen inschakelen en de app koppelen aan een Netatmo-weerstation.

Wil je een voorspelling per uur in plaats van drie uur, dan moet je helaas een betaald abonnement (2,99 euro per drie maanden) afsluiten. Het voordeel daarvan is dat je dan ook toegang krijgt tot de betaalde functies van andere MeteoGroup-apps, waaronder MeteoEarth en RainToday.

Download WeatherPro in Google Play (gratis)

3. Weeronline

weeronline weer appWeeronline is de mooiste weer-app, die bovendien vaak van nieuwe functies wordt voorzien. De app is gratis, toont actuele weersomstandigheden voor meer dan 2,3 miljoen plaatsen en is in hoge mate aanpasbaar. Zo kun je een buienradar, pollenradar of een neerslaggrafiek toevoegen aan je overzichtspagina en snel een uitgebreide 14-daagse weerverwachting checken.

Sommige gebruikers klagen dat Weeronline niet de meest accurate weer-app is, maar daar hebben wij tot nu toe geen last van gehad. Weeronline waarschuwt op tijd en geeft weeradvies waar je wat aan hebt.

Download Weeronline in Google Play (gratis)

4. Buienradar

buienradar weer-appsBuienradar komt wat betreft gebruiksgemak dicht in de buurt van bovenstaande weer-apps. Ben je geïnteresseerd in gedetailleerde weerberichten en -verwachtingen, dan ben je bij Buienradar aan het juiste adres. Je ziet in één oogopslag de belangrijkste informatie en kunt schakelen tussen een kaart van Nederland of Europa met bijbehorende weeranimaties, zodat je ziet waar de neerslag naartoe gaat.

Daarnaast zijn er kaarten voor temperatuur, windrichting en zicht. Ook handig: optionele meldingen voor (aankomende) buien en een pollenradar die de verwachte hooikoortsklachten voor de komende vijf dagen toont.

Download Buienradar.nl in Google Play (gratis)

5. Het Weer in Nederland

weer apps Het Weer in NederlandHet Weer in Nederland is ook een populaire en volledige weer-app voor Android. De applicatie bevat een buienradar, vooruitzichten voor het weer van vandaag en morgen en een weer- en kustalarm. Daarnaast kun je neerslag-, zonneschijn- en windkrachtkaarten bekijken, maar ook scherpe en actuele satellietbeelden.

De betaalde versie van Het Weer in Nederland voegt widgets toe die je kunt plaatsen op een van je homescreens. De Android-app wordt geregeld van updates voorzien.

Download Het Weer in Nederland in Google Play (gratis)

6. KNMI

Eigenlijk is het KNMI rijkelijk laat met zijn eigen app – het aanbod van weerdiensten voor Android is onderhand al aardig groot. Toch is deze app een goede optie voor iedereen die weersvoorspellingen zoekt. Niet alleen omdat de KNMI-app advertentievrij is, maar omdat andere diensten vaak hun informatie bij de organisatie halen.

Als je de app opent, krijg je in één oogopslag het actuele weer te zien, inclusief een buienradar, de windsnelheid en windrichting. Zo weet je niet alleen of het nu regent, maar ook of je later vandaag nog iets kunt verwachten. De app toont informatie op basis van je huidige locatie, of voor door jou gekozen gemeenten.

→ Download KNMI in Google Play (gratis)

Ken jij meer weer-apps die niet in dit lijstje mogen ontbreken? Laat het weten in de comments!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.