De 9 beste zakelijke apps voor retailers

Gijs Ettes
3 augustus 2015, 19:54
5 min leestijd
De 9 beste zakelijke apps voor retailers

Een tijdje terug lichtten we al eens de beste zakelijke Android-apps uit. Maar wat nu als je in de retail werkt en applicaties nodig hebt voor meer specifieke taken? Dan zijn deze 9  het overwegen waard.

Lees verder na de advertentie.

Hieronder hebben we de beste retail-apps voor je op een rijtje gezet. Heb je een toevoeging voor de lijst, laat het dan weten in de comments!

1. Invoice2go

invoice2go retail-apps

Invoice2go helpt retailers om minder tijd te besteden aan het innen van geld en meer aan het verdienen ervan. Deze mobiele facturatie-app is eenvoudig in gebruik en laat je in een handomdraai facturen, offertes en inkoopbonnen maken. Daarbij kun je 20 sjablonen gebruiken, waarin desgewenst de huisstijl van het bedrijf wordt verwerkt. Invoice2go verschaft inzicht in je producten en leveranciers, en je hebt de optie om een PayPal-knop op facturen te zetten voor een (hopelijk) snellere betaling.

Download Invoice2go in Google Play (gratis, bevat in-app aankopen)

2. Mailchimp

mailchimp

Of je nou een nieuwsbrief verstuurt naar een hoop potentiële klanten, of een advies naar een selecte groep. MailChimp is een uitstekend instrument om fraai vormgegeven bedrijfsmailings mee te versturen. De applicatie zorgt ervoor dat je mailing aankomt bij de ontvangers, waarbij je zelf het moment van verzending bepaalt. De officiële app toont verder de belangrijkste statistieken, waaronder hoeveel mails zijn geopend, hoe vaak er op links in de mail is geklikt en hoeveel e-mails niet  bezorgd konden worden.

Download Mailchimp in Google Play (gratis)

3. Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf

Wil je weten hoe je bedrijf ervoor staat in Google, dan kun je Google Mijn Bedrijf eens proberen. Met de app kun je bedrijfsinformatie bekijken en updaten op Google Zoeken, Maps en meer. Die is immers voor iedereen zichtbaar die via Google naar jouw bedrijf zoekt. Verder kun je  statistieken bekijken van het aantal mensen dat je onderneming heeft gezien, hoeveel klikken Google naar je website genereert en waar de gebruikersreviews vandaan komen. Ook handig zijn de meldingen over activiteiten die mogelijk voor je bedrijf van belang zijn.

Download Google Mijn Bedrijf in Google Play (gratis)

4. PayPal

paypal

PayPal is praktisch onmisbaar geworden voor transacties en bestellingen in en uit het buitenland, en de app voor Android mag dan ook niet in dit lijstje ontbreken. De gratis applicatie toont de laatste transacties overzichtelijk onder elkaar. Als je ervoor hebt gekozen om geld op je PayPal-rekening te zetten, krijg je ook daar inzicht in. Verder is het mogelijk om bedragen over te boeken, betaalverzoeken te verzenden en zowel on- als offline financiële gegevens te bekijken. De app is eventueel met een code of vingerafdruk te beveiligen.

Download PayPal in Google Play (gratis)

5. Payleven: mobiel pinapparaat

payleven

Payleven is een handige oplossing voor mobiele betalingen. De klant steekt zijn pinpas of creditcard in de Payleven PIN-reader en je kunt met de app meteen een betaling tot stand brengen. Payleven kan overweg met Nederlandse pinpassen en gangbare creditcards als MasterCard en Visa, en biedt in de app behalve de betaalmogelijkheid ook een overzicht van recente transacties. Desgewenst upload je producten in de app zodat je direct de juiste productbetaling registreert. Ten slotte biedt de app ook een overzicht van de transacties van collega’s.

Download Payleven in Google Play (gratis)

6. MagicPlan

magicplan retail-apps

Overweeg je om je winkel anders in te richten of in te delen, dan kun je op je smartphone of tablet alvast een opzet maken met MagicPlan. Je maakt plattegronden door zelf foto’s te schieten en deze in de app te importeren. Door de foto’s te voorzien van lijnen en indicaties van hoeken, deuren en ramen, meet de app afstanden en wordt een plattegrond opgetekend. Aanpassingen maak  je  eenvoudig zelf op de locatie. Het maken van plattegronden en het delen ervan met andere MagicPlan-gebruikers is gratis. Voor commercieel gebruik en exportfuncties moet je een paar euro neertellen.

Download MagicPlan in Google Play (gratis, bevat in-app aankopen)

7. KvK App Handelsregister

kvk

Je hebt in principe geen pc nodig om informatie op te vragen over concurrerende ondernemingen of bedrijven waarmee je in zee wilt gaan; dat kan ook met de KvK App Handelsregister voor Android. Hiermee kun je naar bedrijven zoeken en inschrijvingen en vestigingsinformatie opvragen, waarbij zowel korte als uitgebreide verslagen voorhanden zijn. In maart is een handige functie toegevoegd om KVK-inschrijvingen in de buurt te zien, zodat je op de hoogte blijft van ondernemersinspanningen in je directe omgeving.

Download KvK App Handelsregister in Google Play (gratis)

8. Hootsuite

hootsuite

Hootsuite is een oudgediende in Google Play, maar nog steeds een van de betere opties voor het bijhouden, opvolgen en plaatsen van berichten op sociale media. Hootsuite combineert je zakelijke Twitter-, Facebook- en LinkedIn-account en aggregeert reacties, zodat je daar gemakkelijk op kunt reageren. Ook is het mogelijk om berichten in te plannen op vooraf ingestelde tijdstippen of met een interval. Hootsuite meet de prestaties van je links en is gratis tot en met drie social media-accounts: genoeg voor de meeste kleine retailers.

Download Hootsuite in Google Play (gratis, bevat in-app aankopen)

9. Nieuwe Wetten

nieuwe wetten

De naam zegt het al: met Nieuwe Wetten blijf je op de hoogte van nieuwe regelgeving op het gebied van bedrijfspanden, bedrijfsvoering, belastingzaken en personeel. Je kunt je abonneren op updates van verschillende onderwerpen en aangeven wanneer je een melding voor een nieuwe regel wilt ontvangen. De applicatie is op iOS geoptimaliseerd voor de iPad, maar op Android ontbreekt tablet-ondersteuning. Wel is de app met vrijwel elk toestel compatibel (vanaf Android 2.2) en relatief compact (3,1MB).

Download Nieuwe Wetten in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu