De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bitly lanceert app voor het verkorten van linkjes

Erwin Vogelaar
7 juli 2016, 19:27
2 min leestijd
Bitly lanceert app voor het verkorten van linkjes

Bitly, de dienst die bekend staat om het inkorten van linkjes, heeft nu een eigen app gelanceerd voor Android. Dit maakt het makkelijker om korte webadressen in allerlei apps te delen.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de app van Bitly

Bit.ly is al jaren een begrip voor webgebruikers om linkjes mee te verkorten en nu is er ook een Android-app beschikbaar. In de app kun je makkelijk webadressen verkorten, zodat je ze kunt plakken in apps zoals Twitter of ze in een e-mail kunt plaatsen. De gecreëerde korte linkjes kun je ook aanpassen zodat je een persoonlijk adres krijgt.

Na het delen van het verkorte webadres kun je volgen hoeveel succes je creatie heeft. Je kunt zien hoe vaak er op geklikt wordt, waar men er op klikt, vanuit welk land er geklikt wordt en andere details. Zo weet je precies waar je linkje het meeste succes heeft en dat is handige informatie voor je toekomstige deelsessies.

De app is erg simpel en dat is waarschijnlijk ook de kracht. Er worden geen onnodige extra’s toegevoegd om gebruikers te lokken. Je verwacht van bit.ly dat linkjes korter gemaakt worden, dat je de korte url kunt delen en dat je kunt zien wie er op klikt en dat is exact wat de app biedt. Meer is er niet nodig.

Je kunt nog wel je sociale netwerken toevoegen, zodat je extra makkelijk de urls kunt delen. Bij diensten als Twitter maakt het echter niet uit hoelang je url is voor het aantal tekens dat je kunt plaatsen in een tweet, maar op andere momenten kan een korte link toch handig zijn. Delen kan ook via sms, e-mail en alle andere Android-deelmethodes die je gewend bent.

Bitly downloaden

Je kunt Bitly helemaal gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor de app heb je 5,8MB vrije ruimte en Android 4.1 of hoger nodig.

Download Bitly in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu