Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Regen-apps voor Android: met deze 4 apps zie je de bui al hangen

Thomas Haenen
16 december 2018, 10:21
3 min leestijd
Regen-apps voor Android: met deze 4 apps zie je de bui al hangen

Deze week trekken er flinke buien en stormen door het land. Met apps als Buienalarm, Buienradar en anderen ben je beter voorbereid.

Lees verder na de advertentie.

Beste regen-apps voor Android

Het weer in Nederland is verraderlijk. De ene dag genieten we van tropische temperaturen, de volgende dag kun je met moeite de hoosbuien ontwijken. Voorheen hoopte je dat weermannen als Peter Timofeeff en Erwin Kroll je met de juiste voorspellingen opzadelden, nu kun je het heft in eigen hand nemen. Eerder hebben we al de beste weer-apps voor Android voor je verzameld, dit keer duiken we specifiek in de wereld van regen-apps als Buienradar en andere Buienalarm-alternatieven om neerslag in de gaten te houden.

1. Buienradar

Het is een simpel concept, maar al meer dan tien jaar ontzettend populair in Nederland: de Buienradar. Mocht je tot de kleine groep behoren die de site nog niet kent, dan biedt de naam eigenlijk al voldoende uitleg. Buienradar toont een kaart van Nederland, inclusief de buien die over ons land trekken. Zo weet je niet alleen waar het regent, maar ook of er nieuwe regen aan zit te komen.

In de Buienradar-app vind je een 2-uurs-, 3-uurs- en 24-uursverwachting. Met een grafiek zie je bovendien hoeveel regen je precies kunt verwachten. Daarnaast vind je in de app aparte ‘radars’ voor sneeuw, onweer, motregen en zelfs hooikoorts met de pollenradar.

Download Buienradar in Google Play (gratis)

2. Buienalarm

Buienradar was er als eerste bij, maar Buienalarm is het slimste. Met deze app hoef je namelijk niet zelf te checken of er nog buien in aantocht zijn, maar wordt je op de hoogte gehouden. Als je de app voor de eerste keer opent kun je je eigen locatie invullen, of automatisch je locatie laten bepalen. Vervolgens krijg je een notificatie zodra je een bui kunt verwachten.

De app vertelt je bovendien niet alleen of het gaat regenen, maar ook hoe hard. Is het motregen die je met een paraplu prima overleeft, of is de regenstorm zo zwaar dat je beter binnen kunt blijven? Via de instellingen kun je aangeven of je continu notificatie wil ontvangen, of dat ze ‘s avonds of tijdens kantooruren beter uit kunnen blijven.

Download Buienalarm in Google Play (gratis)

3. KMI

KMI

Hoewel Buienalarm ondersteuning biedt voor Belgische locaties, kun je natuurlijk ook voor een app kiezen die zich specialiseert in het weer bij onze Vlaamse en Waalse buren. Het Belgische Koninklijk Meteorologisch Instituut biedt gelukkig een uitgebreide app met die informatie.

In de KMI-app vind je niet alleen weersvoorspellingen voor de komende veertien dagen, maar ook een ingebouwde neerslagradar. Die toont per gemeente wat voor buien er verwacht worden binnen drie uur. Of je nou in Antwerpen, Vilvoorde of Oostende zit, zo weet je altijd of er nog buien in aantocht zijn.

Download KMI in Google Play (gratis)

4. WeatherPro

Buien beperken zich natuurlijk niet alleen tot de Benelux. Je houdt het natuurlijk liever droog op vakantie, maar ook aan de Cote D’Azur kan er wel eens een druppel vallen. Met WeatherPro blijf je op de hoogte van buien in het buitenland. Deze app laat je tot drie uur vooruitkijken op plekken over zowat de hele wereld. Ook kun je alerts instellen voor specifieke locaties.

WeatherPro is gratis in de Play Store vinden. Er is echter ook een betaalde versie, die eenmalig 2,99 euro kost. Daarmee krijg je toegang tot onder andere een uurlijkse verwachting voor de komende twee weken, meer windinformatie en de watertemperatuur op verschillende vakantieplekken.

Download WeatherPro Free in Google Play (gratis)

Download WeatherPro in Google Play (2,99 euro)

Bron afbeelding: Alexander Dummer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu