De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Counter-Strike geport naar Android

Redactie
22 januari 2012, 15:43
1 min leestijd
Counter-Strike geport naar Android
Counter-Strike geport naar Android

Counter-Strike is de eerste first person shooter die een groot publiek wist te bereiken en de weg openzette voor games als Call of Duty en Battlefied. De game ontstond als een mod van de game Half-Life en inmiddels uitgegroeid tot een klassieker. Counter-Strike wordt nog altijd veel gespeeld en het was te verwachten dat de game uiteindelijk ook naar Android toe zou komen. Dit is het team van XDA nu eindelijk gelukt. De complete wereld van Counter-Strike is opnieuw gebouwd met behulp van de Unity game engine. Counter Strike Portable is met meerdere spelers online te spelen.

Er zijn twee verschillende versie van Counter-Strike voor Android: een 5o-versie voor Android 2.0 tot Android 2.2 en een 6p-variant voor Android 2.3 en hoger. Gebruikers van de Sony Ericsson Xperia Play kunnen ook gebruik maken van het game-keyboard. In de 5o-versie is het niet mogelijk om te springen en kun je bots tegenkomen.

Lees verder na de advertentie.

De ontwikkelaars hebben ervoor gekozen om twee versies te maken zodat oudere Android-apparaten ook de game kunnen spelen. Je kunt de bestanden hier downloaden. Hieronder zie je Counter Strike Portable in actie op de Samsung Galaxy S II.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu