De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Flexa-app voor Android: geef je huis een digitaal likje verf (ADV)

Redactie
13 juni 2014, 12:15
2 min leestijd
Flexa-app voor Android: geef je huis een digitaal likje verf (ADV)

Flexa visualizer

Je kent het vast wel: je wilt je huis opknappen, want je wordt nu dagelijks geconfronteerd met saaie lege kamers met grauwe, witte en vooral ongezellige muren. Je kunt er natuurlijk wat aan doen door naar de bouwmarkt te gaan en een pot verf te kopen, maar hoe kies je nu de juiste kleur? Het aanbod is immers groot en zodra je begint met schilderen met een kleur die achteraf niet de juiste blijkt te zijn, is de weg terug tijdrovend.

De juiste verfkleur kiezen, moet gemakkelijker kunnen, dacht Flexa. Met dat in het achterhoofd lanceerde de verfspecialist onlangs de gratis Flexa Visualizer in de Play Store. Met deze kekke Android-app kies je uit een groot kleurenpalet de gewenste verf, die je vervolgens direct digitaal op je muren kunt smeren. De Visualizer gebruikt de camera van je smartphone om live te tonen hoe de muren in jouw huis er met een nieuwe lik verf uitzien.

Bekijk het resultaat, voor je verven gaat

De Flexa Visualizer is daarmee de eerste ‘Bekijk het resultaat, voor je verven gaat’-tool ter wereld. De app werkt als volgt: de augmented reality-technologie brengt hoeken, muren en meubels in de ruimte in kaart, zodat je eenvoudig ruimtes virtueel kunt schilderen. Tik op een muur en deze krijgt de kleur die jij hebt gekozen. Doordat de Visualizer muren, meubels en andere elementen in de ruimte van elkaar kan onderscheiden, worden alleen de juiste oppervlakken op een realistische manier van verf voorzien.

Bovendien is er een afplakfunctie die is te gebruiken om bepaalde delen van een muur af te plakken, zodat je kunt experimenteren met verschillende kleuren op dezelfde muur. Zo check je nog voordat je gaat schilderen welke kleuren het beste bij elkaar en in de desbetreffende ruimte passen.

Flexa Visualizer downloaden

Direct aan de slag? Via de link hieronder kun je de Flexa Visualizer downloaden. De app is gratis, vereist 18MB aan opslagruimte en minimaal Android 2.3.3.

Flexa

Download Flexa Visualizer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu