Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Instapaper nu officieel op Android verschenen

Redactie
4 juni 2012, 9:15
1 min leestijd
Instapaper nu officieel op Android verschenen
instapaper icoon

Instapaper is een van de meest populaire tools op de iPhone voor het offline lezen van langere artikelen. Het past in het rijtje apps waarmee je artikelen later kunt lezen, zoals Readability en in zekere zin ook Evernote. Met Instapaper kun je snel artikelen opslaan die je tegenkomt, maar waar je niet meteen tijd voor hebt om te lezen. De app slaat webpagina’s op in tekst only-formaat zodat je zonder afleiding kunt lezen. Je hebt geen internetverbinding nodig om de artikelen te lezen en je kunt ook lettertype, helderheid, afstand tussen de regels en de marges aanpassen. Wil je ‘s nachts lezen, dan kan dat ook: er is een speciale, donkere nachtmodus.

Minpunt is dat je de artikelen niet schermvullend kunt lezen en dat je geen paginatelling hebt, zodat je ongeveer een idee hebt of je al op de helft bent (bij lange documenten). Opmerkelijk is dat Instapaper-ontwikkelaar Marco Arment drie weken geleden nog zei in een interview:

Lees verder na de advertentie.

Android is not in my world. It’s not in my attention span most days. Thinking about the iOS app is a full-time job, and staying competitive on iOS is a full-time job.

Waarom dan toch de plotselinge omslag? “Ik denk dat het succes van de Kindle Fire en de Nook me overhaalde”, zegt Arment nu. Hij schakelde ontwikkelaar Mobelux in om de Instapaper-app voor Android te maken. Mobelux maakte eerder Tumblr voor Android, dus de lijnen zijn kort, want Arment werkte voorheen ook bij Tumblr.

Ter vergelijking: de Android- (links) en iPhone-versie (rechts) van Instapaper naast elkaar.

instapaper_for_android_vs_iphone

Downloaden: Instapaper (€2,41)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu