6 vermakelijke Android-games voor kinderen

Redactie
8 april 2015, 21:30
4 min leestijd
6 vermakelijke Android-games voor kinderen

Google Play telt honderdduizenden Android-games, voor zowel jong als oud. Door het grote aanbod kan het echter lastig zijn om games te vinden die geschikt zijn voor kinderen. Android Planet zet er zes op een rijtje die zeker de moeite waard zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. Tripletto

tripletto

Tripletto is een educatieve app voor kleuters om kleuren en vormen te leren herkennen en tactisch na te denken. Het lijkt heel sterk op drie op een rij. Je krijgt drie kaarten voorgeschoteld, ieder met zijn eigen vorm en kleur. Het doel is om per beurt zoveel mogelijk punten te scoren, bijvoorbeeld door drie keer dezelfde vorm te verzamelen of drie keer dezelfde kleur maar verschillende vormen. Iedere beurt mag je maximaal één van je eigen kaarten wegleggen en een kaart van je tegenspeler afpakken. Wie na tien beurten de meeste punten heeft wint. Tripletto is zowel alleen als met z`n tweeën te spelen.

Download Tripletto in Google Play (1,98 euro)

Classic MasterMind

mastermind

Het klassieke spel uit de jaren 70 heeft een comeback gemaakt in Google Play. Het doel van Classic MasterMind is om een geheime code te kraken die bestaat uit vier kleuren. Er zijn acht verschillende gekleurde tegels die je in de juiste volgorde moet plaatsen. Na iedere beurt krijg je een aanwijzing hoeveel kleuren op de juiste plek liggen. Slaag jij erin om de code binnen tien beurten te raden, dan win je het spel. Train je geheugen en denk strategisch na. Geschikt voor jong en oud.

Download Classic MasterMind in Google Play (gratis)

3. Subway Surfers

subway surfers kinder games

Wil je liever lekker ontspannen met een kleurrijke game? Dan is Subway Surfers het overwegen waard. Jake, Tricky en Fresh zijn door een knorrige inspecteur en zijn hond betrapt op het spuiten van graffiti. Die wil maar één ding: jou bij de kraag vatten. Jij moet Jake en zijn vrienden uit de handen van de controleur zien te houden. Al rennend vlucht je over het spoor en moet je tegemoetkomende treinen ontwijken door naar links en naar rechts te swipen. Met je hoverboard voer je de gaafste tricks uit, met de jetpack vlieg je over de treinen. Al rennend verzamel je munten. Als je genoeg munten hebt verzameld kun je deze inruilen voor nieuwe outfits. Kortom, een kleurrijk en vermakelijk spel.

Download Subway Surfers in Google Play (gratis)

4. Benji Bananas

Benji Bananas

In Benji Bananas slinger je van liaan naar liaan en verzamel je bananen en andere fruitsoorten. Hiermee ontgrendel je speciale krachten als een adelaarsvlucht, een jetpack en peperspeed. Onderweg kom je allerlei power-ups tegen die je daarbij helpen, zoals een magneet die fruit aantrekt. Om de game wat meer uitdaging te geven zijn er verschillende soorten lianen: wijnranken, slangen en brandende touwen. Je kunt Benji in verschillende pakjes steken, waaronder een ninjakostuum. Surf zelf met Benji door diverse prachtige handgetekende, cartooneske landschappen als de tempelruïnes, watervallen en een jungle.

Download Benji Bananas in Google Play (gratis)

5. Angry Birds Stella POP!

angry birds stella

Laat de ballen maar knallen! Dat is min of meer waar het in Angry Birds Stella POP! om draait. Ook in deze Angry Birds game zijn de groene varkens je aartsvijanden. Door met gekleurde ballen tegen andere ballen met dezelfde kleur aan te schieten, spatten ze uiteen. Als je dit vaak genoeg doet versla je je vijanden, red je je vrienden en scoor je punten. Hiermee speel je bonussen vrij om je ballen extra knalkracht te geven. Speel als Stella, Poppy, Luca of een van de andere Angry Birds in een van puzzelvarianten, zoals `Drop The Pigs` en `Beat The Clock`. Al met al een simpel en verslavend puzzelspel.

Download Angry Birds Stella POP! in Google Play (gratis)

6. Crossy Road

crossy road

Je hebt vast wel eens van Frogger gehoord, het arcadespel uit 1981 waar je heelhuids de overkant van het scherm moet zien te bereiken. De makers van Crossy Road hebben zich overduidelijk laten inspireren door deze klassieker. Crossy Road een van de leukste kinder games, waarbij je al swipend auto`s, vrachtwagens, politiewagens en treinen moet zien te ontwijken en rivieren veilig oversteken. Onderweg verzamel je munten. Hiermee ontgrendel je nieuwe speelbare karakters: zo kun je naast kip ook bijvoorbeeld als kikker, koe, vlo of spook spelen. Crossy Road is een uitdagende game die gegarandeerd voor flink wat uurtjes speelplezier zorgt.

Download Crossy Road in Google Play (gratis)

Dit gastartikel is geschreven door Anton Mous.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu