Google Play: tips en alles wat je moet weten

Wouter Nijsen
3 min leestijd
Google Play

De Google Play Store is Googles officiële app-winkel waar je apps en games kunt downloaden. Lees hier het laatste nieuws en tips om de mogelijkheden van de Play Store te benutten.

Lees verder na de advertentie.

Laatste Google Play-nieuws

Google Play Store in het kort

Google Play biedt apps, games en boeken aan. Deze vind je onder de verschillende secties in de Google Play Store-app. Eerder kon je ook films huren en muziek aanschaffen via deze online winkel, maar langzamerhand verdwijnen deze naar hun eigen apps.

Van Android Market naar Google Play

google play store logo

Google Play is in augustus 2008 opgericht als de ‘Android Market’. Daar was het voor gebruikers mogelijk om apps en games te downloaden. De Android Market begon de concurrentiestrijd met Apples App Store, waarna Google de naam van zijn app-winkel veranderde in ‘Google Play.

Door de naamsverandering kon Google gemakkelijker meer secties met content toevoegen, waarvan Google Play Films, Google Play Muziek en Google Play Boeken al in Nederland beschikbaar zijn.

Wat kun je er kopen?

In de Google Play Store heb je de mogelijkheid om apps en games te kopen. Als je niet tevreden bent over een app of game, kun je binnen vijftien minuten een restitutie aanvragen. Dit doe je door de applicatie te deïnstalleren binnen de vijftien minuten nadat je ‘m hebt aangeschaft. Het bedrag wordt dan niet van je gekoppelde rekening gehaald.

Verder is het mogelijk om boeken en tijdschriften aan te schaffen. Dit gaat per artikel, zoals een boek of een tijdschrift. Eerder kon je een abonnement aanschaffen voor Google Play Muziek, maar dat is sinds 2020 vervangen door YouTube Music.

Google Play Films bood de mogelijkheid om films te kopen of huren. Dat kan nog steeds, maar in de losse Google TV-app. Nieuwe films huren kost meestal 3,99 euro voor een sd-versie en 4,99 euro voor een hd-versie. De hd-versie biedt een hogere kwaliteit dan de sd-versie. Bij kopen kost de sd-versie bij nieuwe films gemiddeld 13,99 euro en de hd-versie 16,99 euro. Oudere films zijn vaak enkele euro’s goedkoper.

Aangeschafte content wordt aan jouw Google Play-account toegevoegd. Je hebt de mogelijkheid om deze content, van boeken tot films, op jouw Android-apparaten te downloaden en te gebruiken. Bij films en muziek kun je de content ook naar de Chromecast streamen. Bij het huren van een film verdwijnt de aangeschafte content na 24 uur, nadat je op start hebt gedrukt.

Hoe betaal je met Google Play?

Google Play biedt verschillende betalingsopties aan. Je hebt de mogelijkheid om een creditcard of PayPal-account aan je Google Play-profiel te koppelen. Als je een aankoop doet, wordt het bedrag uiteindelijk via je creditcard of PayPal-account verrekend.

Ook is het mogelijk om Google Play-krediet aan te schaffen. Deze kredietkaarten zijn bij verschillende Nederlandse verkopers verkrijgbaar. Op die kredietkaarten is een code te vinden die je via de Google Play-app kunt inwisselen. Het bedrag op de kredietkaart wordt vervolgens automatisch aan je Google Play-account toegevoegd.

Google Play Store handmatig installeren

Heb je de app per ongeluk van je toestel verwijderd of werkt hij niet meer? Download de Google Play Store en lees hoe je de app handmatig installeert.

Heeft dit artikel je geholpen?

Google Play archief

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu