De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

LG brengt software uit om 2D-games naar 3D om te zetten

Redactie
29 augustus 2011, 14:35
1 min leestijd
LG brengt software uit om 2D-games naar 3D om te zetten
LG brengt software uit om 2D-games naar 3D om te zetten

LG gaat tijdens IFA in Berlijn een 3D-converter uitbrengen waarmee het mogelijk wordt om een extra dimensie aan 2D-games toe te voegen. Hierdoor kunnen bestaande games eenvoudig worden omgezet zonder al te veel extra werk voor de ontwikkelaars. Met de tool wil LG ervoor zorgen dat er meer 3D-content op de markt komt zodat 3D-apparaten als de LG Optimus 3D Speed populairder worden.

De eerste publieke versie van de 3D-game converter zal voor het eerst in oktober worden uitgebracht. Hier zitten wel wat haken en ogen aan, zo kunnen niet alle games worden omgezet naar 3D. Deze moeten gemaakt zijn in OpenGL. Daarnaast werkt de omzetting ook alleen maar in landschapmodus. Ontwikkelaars kunnen gratis gebruik maken van deze converter, zodat ze zonder extra kosten hun games kunnen aanbieden aan de consument.

Lees verder na de advertentie.

Als smartphone-gebruikers zul je in staat zijn om een applicatie te installeren waarbij je je bestaande games desgewenst naar 3D om kunt zetten. Hierbij kun je gemakkelijk schakelen tussen 2D en 3D. LG houdt een lijst bij met de optimale 3D-instellingen per game, en deze zal het spel dan ook gebruiken als je overschakelt naar 3D-modus. LG verwacht optimale instellingen voor vijftig games te zullen hebben als de 3D converter in oktober wordt uitgebracht. Staat je spel niet tussen de lijst, dan kun je ook handmatig de instellingen ingeven.

Bron: LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu