De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Opera lanceert mobiele App Store

Redactie
8 maart 2011, 11:08
1 min leestijd

Opera heeft een mobiele App Store uitgebracht. Deze applicatiewinkel is beschikbaar in meer dan 200 landen en op platformen als Android, Blackberry, Palm en Symbian. In de App Store zijn 140.000 gratis en betaalde applicaties voor smartphones te vinden. Opera werkt samen met Appia.com, de grootste aanbieder van mobiele applicaties. Een bezoekje brengen aan de App Store van Opera? Ga dan naar deze website in je mobiele browser. Overigens is de website ook te bezoeken op je desktopcomputer, al ziet de applicatiewinkel er dan wel iets minder mooi uit.

Op het eerste gezicht oogt de App Store van Opera erg overzichtelijk. Applicaties worden snel gedownload en de interface werkt prettig. Het is echter de vraag of gebruikers zitten te wachten op een aparte App Store. Er zijn tegenwoordig zoveel mobiele websites met verzamelingen apps, dat veel Android-gebruikers door de bomen het bos niet meer zien. En er komen alleen maar meer bij. De vraag is of al deze applicatiewinkels nog wel bestaansrecht hebben wanneer Google meer betaalmogelijkheden lanceert in de Android Market. Op dit moment is het in de Market alleen mogelijk om met een creditcard af te rekenen.

Lees verder na de advertentie.

Mahi de Silva van Opera Software is erg tevreden met de nieuwe App Store:

The launch of the Opera Mobile Store supports Opera ’s core belief in an open, cross-platform mobile Internet experience by providing Opera users with an integrated storefront of mobile applications. Our partnership with Appia delivers to all Opera Mobile and Opera Mini users easy access to a wide variety of great content, on any device, all over the world.

Ontwikkelaars die hun applicaties willen aanbieden via de App Store van Opera kunnen naar de speciale ontwikkelaarspagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu