Remember the Milk: de beste takenlijst voor Android?

Redactie
11 januari 2011, 13:10
2 min leestijd
remember-the-milk

Al weken ben ik op zoek naar een perfecte takenlijst voor Android. Taskos, Gtasks, Todoist, deze applicaties waren het allemaal nét niet. Gelukkig is het me eindelijk gelukt om een goede takenlijst voor Android te vinden: Remember The Milk. Bizar genoeg is deze applicatie nog nooit besproken op Android Planet, en dat kan natuurlijk niet! Wat zo fijn is aan deze applicatie is dat de Android-applicatie de taken weergeeft die vandaag afgerond moeten worden. Daarnaast synchroniseert de applicatie met de webapplicatie van Remember the Milk en zijn er diverse plug-ins en add-ons voor Chrome en Firefox beschikbaar, zoals ChromeMilk (direct toegang tot je taken naast de URL-balk in Chrome) en Remember the Milk for Gmail (RTM-taken naast Gmail).

In de Android-applicatie kun je snel een taak toevoegen door op de bovenste balk te klikken. Wil je meer gegevens invullen (bijvoorbeeld wanneer de taak voltooid moet worden of wat de prioriteit is), klik dan op ‘Menu’ en vervolgens op ‘Taak toevoegen’.

Lees verder na de advertentie.

remember3

Door van rechts naar links te swypen ga je van het ene scherm naar het andere scherm. Het eerste scherm is ‘Vandaag’, het tweede scherm is ‘Morgen’ en het derde scherm geeft een weekoverzicht.

Nog een pluspunt: de widgets. Deze zien er strak en duidelijk uit. Je kunt kiezen om alle taken of de taken van vandaag weer te geven in een widget met een grootte van 2×2 of 3×3. Met een homescreen-vervanger als LauncherPro is het mogelijk om de widget een ander formaat te geven.

Hoewel Remember the Milk gratis te downloaden is, kost het gebruik wel geld. Na een proefperiode van twee weken kun je ervoor kiezen om een jaarabonnement te nemen van 25 dollar per jaar (circa 19,31 euro). Dit is best een fors bedrag voor een simpele takenlijst. Overigens kun je Remember the Milk ook gewoon gratis gebruiken in je webbrowser, maar helaas werkt de Android-applicatie dan niet.

Remember the Milk downloaden? Scan de QR-code onder dit artikel!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu