Rollercoaster Tycoon Classic brengt klassieke pretparkgame naar Android

Lars Paymans
22 december 2016, 13:08
2 min leestijd
Rollercoaster Tycoon Classic brengt klassieke pretparkgame naar Android

Als je vroeger een pretpark gebouwd hebt, zal je dat waarschijnlijk in RollerCoaster Tycoon gedaan hebben. Atari brengt de twee spelklassiekers nu naar Android met RollerCoaster Tycoon Classic, zonder tientallen microtransacties op je af te vuren.

Lees verder na de advertentie.

RollerCoaster Tycoon Classic nu voor Android

In het verleden bracht Atari al meerdere RollerCoaster Tycoon-games naar Android, maar deze kregen de nodige kritiek van spelers. Om een fatsoenlijk pretpark te bouwen, moest je namelijk flink wat geld uitgeven aan in-app aankopen. Dit lesje lijkt de ontwikkelaar geleerd te hebben, want na de aanschafprijs van 6,99 euro hoef je alleen nog maar je portemonnee te trekken als je de Toolbox en uitbreidingen voor RollerCoaster Tycoon wil kopen.

Atari heeft de eerste twee RC-games gebundeld en alles zoveel mogelijk hetzelfde gelaten. Dat betekent dat je dus getrakteerd wordt op dezelfde grafische stijl, geluidseffecten en gameplay uit 1999 en 2002. Vooral de beelden zullen bij veel gamers een nostalgische reactie veroorzaken. Ook wij hebben namelijk heel wat uurtjes versleten met het bouwen van ons ultieme digitale pretpark.

In RollerCoaster Tycoon Classic staan 95 uitdagingen op je te wachten. Hierin is het aan jou om een zo mooi mogelijk pretpark te bouwen, terwijl je de behoeften van alle bezoekers ook in acht neemt. Tijdens het bouwen leg je niet alleen het cement voor een pad, maar bouw je hele achtbanen met loopings en indrukwekkende kurkentrekkers. Ondertussen zet je ook hamburgertentjes en een draaimolen weg voor bezoekers die het liever wat rustiger aan doen.

Via de in-app aankopen kun je een Toolkit aanschaffen, waarmee je jouw zelfgemaakte pretpark kunt delen met andere spelers. Ook kun je hiermee een originele savegame van je pc overzetten naar de game.

RollerCoaster Tycoon Classic downloaden

RollerCoaster Tycoon Classic is nu beschikbaar in de Play Store via onderstaande link. Zeker als je de originele games destijds gespeeld hebt, is dit een leuke manier om ze nogmaals te beleven. Al was het maar om de klassieke menu’s en graphics op je smartphone of tablet te zien verschijnen.

Download RollerCoaster Tycoon Classic in Google Play (6,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu