De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ski Safari 2: laat de winter maar komen

Redactie
1 oktober 2015, 12:45
3 min leestijd
Ski Safari 2: laat de winter maar komen

Behendigheidsspelletje Ski Safari was een populaire game in Google Play, maar werd al enige tijd niet meer van updates voorzien. De ontwikkelaars komen nu met Ski Safari 2.

Lees verder na de advertentie.

Ski Safari werd wereldwijd meer dan 140 miljoen keer gedownload en dat is zeker geen slechte prestatie voor de game die zelf relatief simpel is. Dat maakt hem echter niet minder verslavend en we zijn dan ook blij met Ski Safari 2 die weer iets meer uitdaging biedt. De game verscheen eind augustus voor iOS en is nu ook voor Android beschikbaar.

Nieuwe multiplayermodus

De basis van Ski Safari 2 is hetzelfde als zijn voorganger. Je skiet of snowboardt een lange berg af om te vluchten voor een lawine. Onderweg moet je allerhande obstakels vermijden, punten verzamelen door munten te pakken of trucs te doen en kun je meeliften met onder meer een pinguïn of een Yeti. Met de punten die je verdient door je kunstjes kun je weer meer levels vrijspelen en verder gaan in het spel. Ook de besturing is grotendeels hetzelfde als in de eerste versie. Het personage beweegt automatisch de lange berg af, terwijl jij met tikjes kunt aangeven of Sven of Evana moet springen, stunts moet uitvoeren of op moet staan na een val.

Wel zijn er een aantal nieuwe trucs bijgekomen, die je wel een paar keer moet oefenen voordat je ze goed onder de duim hebt. Ook kun je nu kiezen tussen twee personages, Sven en zijn zus Evana. Een andere nieuwe optie is de multiplayermodus. Hier ga je mee aan de slag door allebei op hetzelfde wifi-netwerk in te loggen. Selecteer vervolgens de Versusknop om te verbinden en het tegen elkaar op te nemen in dezelfde race tegen de klok.

Skiën in de prehistorie

De munten die je onderweg verzamelt, zijn overigens niet alleen goed voor punten maar zijn ook in te wisselen in de winkel voor een nieuw outfit of vervoersmiddel. Zo krijg je op een gegeven moment de mogelijkheid om je snowboard in te ruilen voor een sneeuwmobiel, motor of nog gekker om weer sneller de berg af te kunnen zoeven of andere kunstjes uit te halen.

ski safari 2

Ski Safari 2 bevat verder enkele nieuwe locaties die nog ontdekt moeten worden: vertrouwd is Penguin Peak, die na een make-over net iets meer mogelijkheden biedt. In Jurrassic Larc ga je terug naar de prehistorie en neem je het op tegen een mammoet of een baby-dinosaurus. Tot slot is er de Twister Canyon, waarbij de omgeving een Wild West gevoel geeft terwijl je in een mijnkarretje een rails afschiet.

Zo speel je Ski Safari 2

Al met al biedt Ski Safari 2 enkele leuke nieuwe elementen. Met een paar keer oefenen heb je de nieuwe trucs onder de knie en ben je net zo verslaafd als aan Ski Safari.  Ski Safari 2 is op dit moment gratis te downloaden in Google Play en vereist Android 4.0 of hoger. Of de game gratis blijft, is even de vraag. Beide Ski Safari’s voor iOS zijn wel betaald.

Download Ski Safari 2 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu