Vertel een visueel verhaal met Storehouse

Erwin Vogelaar
2 december 2015, 11:28
1 min leestijd
Vertel een visueel verhaal met Storehouse

Met de app Storehouse kun je van video’s en foto’s visuele verhalen maken. De app was al een tijdje een succes op iOS en is nu ook voor Android beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Storehouse

Met Storehouse kun je een collage maken van een rijtje aan foto’s en video’s die je gemaakt hebt tijdens bijvoorbeeld een reis of een feestje. Je kunt kiezen uit foto’s en video’s die al opgeslagen staan, maar het is ook mogelijk om vanuit app nog nieuwe beelden toe te voegen. Het idee is dat je een verhaal gaat vertellen met je beelden om deze te delen met je vrienden.

De app werkt het beste als je de beelden één voor één toevoegt. Dan kun je er teksten tussen stoppen, zoals een quote of een beschrijving. Het is helaas niet mogelijk om al geplaatste beelden en teksten te verschuiven. Zodra de collage of is, kun je het volledige verhaal delen met de buitenwereld. Je kunt in de app zelf verhalen van vrienden zien, maar de verhalen zijn ook te delen via bijvoorbeeld social media. Vrienden worden dan naar een Storehouse-webpagina gestuurd waar je collage te zien is.

De app was eerder al op iOS verkrijgbaar en heeft daar Apples Design Award gekregen in 2014. Op Android zijn er inmiddels al wel andere apps die een soortgelijke functie bieden. Googles Foto’s-app heeft er bijvoorbeeld ook opties voor. Toch is de app de moeite waard door het gemak, de mooie resultaten en vooral het gemak van delen.

Storehouse downloaden

Storehouse is gratis om te downloaden in Google  Play. De app vraagt om 15MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.1 nodig om de app te kunnen draaien.

Download Storehouse in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu