Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Yahoo News Digest: slimme nieuwscurator zonder Nederlandse content

Gijs Ettes
8 mei 2014, 18:02
1 min leestijd
Yahoo News Digest: slimme nieuwscurator zonder Nederlandse content
Yahoo News Digest

Yahoo News Digest, de nieuws-app van de Amerikaanse zoekgigant, is er nu ook voor Android. De app stelt je op de hoogte van het belangrijkste nieuws middels een tweetal updates in de ochtend (8.00 uur) en avond (18 uur). Topnieuws wordt gepresenteerd als een soort samenvatting door een combinatie van menselijke curatoren en algoritmes. De artikelen zijn volgens Yahoo `een collectie van atomen` en worden aangevuld met kaarten, Wikipedia-informatie, foto’s en filmpjes.

Hiermee presenteert News Digest het nieuws in hapklare brokken; ideaal dus om snel even bij te lezen. Het design van de app is bovendien prachtig en de samenvattingen zijn iets langer dan de berichten die Summly, het slimme algoritme waarop News Digest is gebaseerd, uitspuugt. Ruim een jaar geleden nam Yahoo de start-up van de Britse tiener Nick D`Aloiso voor maar liefst 30 miljoen dollar over.

Lees verder na de advertentie.

Die investering heeft nu dus geleid tot de release van Yahoo News Digest. De app toont steeds een aantal artikelen voorgeschoteld op de homepagina. De koppen van deze verhalen zijn gekleurd en verraden de categorie. Onder de kop geven icoontjes aan wat voor content je in de samenvatting kunt verwachten, zoals foto`s en tweets. Onderaan de `laatste editie` zie je hoeveel verhalen je al hebt gelezen.

Het enige nadeel aan de app is dat deze vooralsnog geen Nederlandse content biedt. Voorlopig moet je het dus doen met internationale artikelen, maar wellicht dat hier op termijn verandering in komt. Om de app te gebruiken, heb je minimaal Android 4.0 en 4,1MB aan opslagruimte nodig.

Download: Yahoo News Digest (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu