Zoho Notebook: stijlvolle notitie-app voor tekst, audio en foto’s

Thomas Haenen
15 juli 2016, 17:12
2 min leestijd
Zoho Notebook: stijlvolle notitie-app voor tekst, audio en foto’s

Ben je de hele dag door notities en checklists aan het maken? Zoho Notebook zorgt dat je er aantekeningen er stijlvol uitzien, en is daarmee een aantrekkelijk alternatief voor Evernote.

Lees verder na de advertentie.

Zoho Notebook voor Android

Je zou een compleet notitieboek kunnen vullen met de vele notitie-apps die verkrijgbaar zijn voor Android. Hoewel ze vrijwel allemaal hetzelfde doen, zijn er maar weinig die er zo mooi uitzien als Notebook van Zoho. Notebook heeft een Material Design-ontwerp, met veel effen kleuren en overzichtelijke menu’s. Ook zijn er verschillende gestures die de bediening moeten versimpelen. Zo kun je swipen om een kaartje uit te vouwen, en knijpen om verschillende notities bij elkaar te brengen.

Waar de meeste notitie-apps zich beperken tot tekst, kun je met Zoho’s Notebook ook audio-opnames maken en als notitie opslaan. Ook kun je aantekeningen maken op foto. Vervolgens kun je de verschillende notities voor overzichtelijkheid bundelen. Gooi bijvoorbeeld foto’s en checklists samen als je vakantieplanning, of creëer een overzicht van wat er nog allemaal voor een aanstaande verhuizing moet gebeuren.

Notebook slaat al je notities automatisch op in de cloud, zodat je je aantekeningen ook nog terug kan vinden als je de app per ongeluk verwijdert, of als je overstapt naar een nieuw toestel. Je notities online opslaan kost niets, en de synchronisatie met de cloud wordt automatisch voor je geregeld. Daar heb je dus geen omkijken naar.

Er is helaas geen desktopversie van Zoho’s Notebook beschikbaar, waardoor je aantekeningen niet terug kunt lezen op je laptop of desktop. Daarmee blijft de app toch een beetje achter bij grote concurrenten als Evernote en Google Keep. Daarmee kun je je notities wél op vrijwel elk apparaat inzien.

Zoho Notebook downloaden

Je kunt Zoho Notebook gratis downloaden in de Play Store. De app werkt op elk toestel met Android 4.1 Lollipop of nieuwer en is 22MB groot.

Download Zoho Notebook in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu