De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 6.0-toestellen moeten gebruikersdata verplicht versleutelen

Gijs Ettes
20 oktober 2015, 9:55
1 min leestijd
Android 6.0-toestellen moeten gebruikersdata verplicht versleutelen

Android-toestellen die standaard draaien op Android Marshmallow of nieuwer moeten verplicht  data versleutelen. Dat staat in het compatibiliteitsdocument voor Android 6.0, zo meldt  Ars Technica.

Lees verder na de advertentie.

Android 6.0 versleuteling

android 6.0 versleuteling

Op de Nexus 6 en Nexus 9, die werden gelanceerd met Android Lollipop, stond AES-versleuteling al ingeschakeld. Voor andere fabrikanten was het echter alleen aanbevolen en niet verplicht om versleuteling in te schakelen. Daar komt met Marshmallow verandering in, waardoor hopelijk meer fabrikanten het voorbeeld van Google volgen.

De verplichting geldt overigens  niet voor smartphones en tablets die werden gelanceerd met een oudere Android-versie en later zijn geüpdatet.  Apparaten zonder lockscreen, zoals smartwatches die draaien op Android Wear, hoeven ook niet per se standaard data te versleutelen.

Android beveiliging: tips, apps en alles wat je moet weten

Ook is het mogelijk dat goedkopere toestellen gebruikersdata niet versleutelen, aangezien die vaak niet beschikken over de hardwareversnelling die is benodigd voor encryptie en decriptie. Dat zou wel eens problemen kunnen opleveren in de toekomst, aangezien Nederlanders vaker goedkope smartphones aanschaffen. Momenteel geven meer dan de helft van de consumenten maximaal 200 euro uit voor een nieuw toestel. Vooral goedkope Chinese smartphones worden steeds populairder.

Lees het laatste nieuws over Android 6.0

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu