Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

HTC Nexus 9

HTC Nexus 9
Scherm 8.9 inch
Camera 8.0 megapixel

Nexus 9: Google-tablet met indrukwekkende specs

De Nexus 9 is de eerste tablet die Google in samenwerking met HTC heeft gemaakt. Het apparaat is voorzien van een 9 inch-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, 64-bits Tegra K1 dualcore-processor uit de stal van NVIDIA, alsmede 2GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB aan opslagruimte. De rand is gemaakt van aluminium en de voorzijde beschikt over stereospeakers waar andere HTC-smartphones ook van zijn voorzien. Net als de Nexus 6 draait de tablet standaard op Android Lollipop.

De Nexus 9 is een indrukwekkend apparaat dat niettemin ook redelijk compact is. De tablet meet 228 bij 153 bij 7,95 millimeter en is daarmee gemakkelijk te hanteren. Wel is het gewicht wat aan de hoge kant: met 425 gram is het aan te raden op het apparaat met twee handen vast te houden. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel-camera en aan de voorzijde is een 1,6 megapixel-frontcamera te vinden voor het voeren van videogesprekken en het schieten van selfies.

De HTC Nexus 9 in vogelvlucht

De HTC Nexus 9 is een fraaie en krachtige tablet die voorzien is van de laatste versie van Android en specificaties om van te watertanden. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de tablet voor je uitgelicht.

  • Fraai 8,9 inch-scherm met 2048 bij 1536 pixels
  • Vlotte Tegra K1 dualcore-processor en 2GB aan werkgeheugen
  • 16 of 32GB aan opslagruimte, niet uitbreidbaar met een geheugenkaartje

Nexus 9 specs

HTC Nexus 9Zoals het een goede tablet betaamt, beschikt de Nexus 9 over  een flinke batterij. De 6700 mAh-accu kan door een speciale oplaadtechnologie tevens zeer snel worden opgeladen: binnen vijftien minuten heb je alweer zes uur gebruiksduur uit de tablet. Ook is er een speciale case verkrijgbaar met  een extern toetsenbord. Hiermee  tover je het apparaat om tot een klein notebook.

Fabrikant HTC is uiteraard erg in zijn nopjes met de Nexus 9. “De Nexus 9 is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen twee bedrijven die hun passie voor innovatieve technologie combineren in één product waarbij de gebruikservaring centraal staat in het ontwerpproces”, zegt Mark Moons, hoofd van de West-Europese divisie van HTC. “We zijn trots om HTC`s innovatiekracht als het gaat om design te kunnen combineren met de laatste softwaretechnologie, waardoor een tablet is ontwikkeld van eersteklas kwaliteit, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.”

Pluspunten Nexus 9

  • Prachtig 8,9 inch-scherm
  • Krachtige Tegra K1 dualcore-processor
  • Draait op stockversie van Android

Minpunten Nexus 9

  • Hoog gewicht
  • Duur
  • Opslagruimte niet uitbreidbaar

HTC Nexus 9 video

Laatste berichten

Nexus 6 en 4G-versie Nexus 9 krijgen binnen enkele weken Nougat

Nexus 6 en 4G-versie Nexus 9 krijgen binnen enkele weken Nougat

Nieuws De Nexus 6 Nougat-update komt binnen enkele weken, samen met de update voor de 4G-versie van de Nexus 9. Dit heeft Google bevestigd.
Bevestigd: HTC stopt productie van Nexus 9

Bevestigd: HTC stopt productie van Nexus 9

Nieuws Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: HTC is gestopt met de productie van de Nexus 9. De tablet werd een maand geleden al uit de Google Store.
Nexus 9 niet meer verkrijgbaar in Google Store

Nexus 9 niet meer verkrijgbaar in Google Store

Nieuws Google heeft de Nexus 9 stilletjes uit de Google Store gehaald. Het lijkt erop dat we definitief afscheid kunnen nemen van de tablet, die nooit echt een succes werd.
Google rolt Stagefright-patch uit naar Nexus-toestellen

Google rolt Stagefright-patch uit naar Nexus-toestellen

Nieuws Google heeft een patch voor het ernstige Stagefright-lek over-the-air beschikbaar gemaakt voor Nexus-toestellen.  Deze dicht het  ernstige lek in het videoframework van Android.
Aanbieding: HTC Nexus 9 nu te koop voor 249 euro

Aanbieding: HTC Nexus 9 nu te koop voor 249 euro

Nieuws De Nexus 9, een fraaie en krachtige tablet van Google en HTC, is op dit moment voor 249 euro te koop bij de Media Markt. Dat scheelt je zo'n 150 euro; bij de release had de Nexus 9 een prijskaartje van 399 euro.