HTC Nexus 9

HTC Nexus 9

Nexus 9: Google-tablet met indrukwekkende specs

De Nexus 9 is de eerste tablet die Google in samenwerking met HTC heeft gemaakt. Het apparaat is voorzien van een 9 inch-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, 64-bits Tegra K1 dualcore-processor uit de stal van NVIDIA, alsmede 2GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB aan opslagruimte. De rand is gemaakt van aluminium en de voorzijde beschikt over stereospeakers waar andere HTC-smartphones ook van zijn voorzien. Net als de Nexus 6 draait de tablet standaard op Android Lollipop.

De Nexus 9 is een indrukwekkend apparaat dat niettemin ook redelijk compact is. De tablet meet 228 bij 153 bij 7,95 millimeter en is daarmee gemakkelijk te hanteren. Wel is het gewicht wat aan de hoge kant: met 425 gram is het aan te raden op het apparaat met twee handen vast te houden. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel-camera en aan de voorzijde is een 1,6 megapixel-frontcamera te vinden voor het voeren van videogesprekken en het schieten van selfies.

De HTC Nexus 9 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De HTC Nexus 9 is een fraaie en krachtige tablet die voorzien is van de laatste versie van Android en specificaties om van te watertanden. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de tablet voor je uitgelicht.

  • Fraai 8,9 inch-scherm met 2048 bij 1536 pixels
  • Vlotte Tegra K1 dualcore-processor en 2GB aan werkgeheugen
  • 16 of 32GB aan opslagruimte, niet uitbreidbaar met een geheugenkaartje

Nexus 9 specs

HTC Nexus 9

Zoals het een goede tablet betaamt, beschikt de Nexus 9 over  een flinke batterij. De 6700 mAh-accu kan door een speciale oplaadtechnologie tevens zeer snel worden opgeladen: binnen vijftien minuten heb je alweer zes uur gebruiksduur uit de tablet. Ook is er een speciale case verkrijgbaar met  een extern toetsenbord. Hiermee  tover je het apparaat om tot een klein notebook.

Fabrikant HTC is uiteraard erg in zijn nopjes met de Nexus 9. “De Nexus 9 is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen twee bedrijven die hun passie voor innovatieve technologie combineren in één product waarbij de gebruikservaring centraal staat in het ontwerpproces”, zegt Mark Moons, hoofd van de West-Europese divisie van HTC. “We zijn trots om HTC`s innovatiekracht als het gaat om design te kunnen combineren met de laatste softwaretechnologie, waardoor een tablet is ontwikkeld van eersteklas kwaliteit, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.”

HTC Nexus 9

HTC Nexus 9 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC Nexus 9 prijzen. Bekijk alle HTC producten.

Alle HTC producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's