Belgacom 4G tijdelijk gratis voor alle klanten

Belgacom 4G ProximusDe komende zes maanden krijgen alle klanten van de Belgische provider Belgacom gratis toegang tot 4G op maximale snelheid. Belgacom hoopt op die manier klanten te verleiden om ook na de actieperiode te kiezen voor een Belgacom 4G-abonnement.

Om toegang tot 4G te krijgen hoeven Belgacom-klanten overigens niets te doen. Het enige dat ze nodig hebben is een smartphone met 4G-ondersteuning, zoals de Nexus 5 of Samsung Galaxy S4. Daarnaast moeten ze zich in het dekkingsgebied van Proximus bevinden om te profiteren van 4G met de maximale snelheid. iPhone-bezitters kunnen niet op het netwerk van Proximus en hebben daardoor weinig aan de Belgacom-actie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Belgacom 4GOverigens blijven de datalimieten voor Belgacom-klanten hetzelfde, dus gebruikers met een kleine bundel moeten oppassen. De theoretische snelheid van het goedkoopste abonnement ligt op 20Mbit/s, al zijn er ook abonnementen met de hoogste snelheid (86Mbit/s) beschikbaar. Dat laatste komt neer op een downloadsnelheid van circa 10MB per seconde.

In de afbeelding hiernaast zie je hoe het met de landelijke dekking van het Belgacom 4G-netwerk is gesteld. Rondom Brussel en Antwerpen is deze het beste, terwijl in Wallonië nog weinig Belgen gebruik kunnen maken van sneller mobiel internet.

In Nederland is de situatie vergelijkbaar: 4G is in de Randstad goed beschikbaar, maar gebruikers in bijvoorbeeld Limburg, Groningen en Friesland zullen nog zeker tot eind 2015 moeten wachten voordat ze met 4G aan de slag kunnen.

De beste Nexus 5 aanbiedingen

[ad-block id=11 style=narrow]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.