De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy S4

8,5

Let op: De Samsung Galaxy S4 is tegenwoordig zwaar gedateerd en daarom nog maar beperkt verkrijgbaar. Wie op zoek is naar een nieuwe Android-smartphone doet er waarschijnlijk verstandig aan te gaan voor een recenter model, omdat deze wordt ondersteund met belangrijke Android-veiligheidsupdates. Voor de hand liggende alternatieven zijn de meest recente opvolgers van het toestel, de Samsung S10 uit 2019 en Samsung S20 uit 2020.

Samsung Galaxy S4: de populairste smartphone van 2013

De Samsung Galaxy S4 is het snelst verkopende Samsung-toestel ooit. Het design van de smartphone, dat sterk lijkt op de Galaxy S3, is verbeterd en voelt in de hand solide aan. Het is Samsung gelukt het toestel nog dunner en lichter te maken en het tegelijkertijd tjokvol features te stoppen. Dankzij de 1,9GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen is de Galaxy S4 tegelijkertijd een bijzonder vlotte telefoon.

Verder zorgen de uitstekende camera en hardwareprestaties, in combinatie met het mooie grote scherm en de degelijke batterijduur, voor de belangrijke pluspunten waar Samsung al langer hoge ogen mee gooit. Samsung heeft de balans gevonden tussen het geven wat de gebruiker wil en toch de nodige concessies maken. Lees ook meer over het Samsung-vlaggenschip van 2015, de Samsung Galaxy S6.

Samsung Galaxy S4 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy S4 is voorzien van een 4,99 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een 13 megapixel-camera en een Qualcomm Snapdragon 600 quadcore-processor die op een kloksnelheid van 1,9Ghz draait. Het toestel beschikt verder over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en een flinke 2600 mAh-accu.

  • 5 inch-super-amoled-scherm met een full-hd-resolutie
  • Prima batterijduur en een accu die verwisselbaar is
  • Uitstekende hardwareprestaties
  • High-end smartphone voor de tech-liefhebber

Voor- en nadelen van de Galaxy S4

Zoals je ziet is de Galaxy S4 nog steeds een vlot toestel dat ook anno nu nog prima mee kan. Samsung heeft het voor elkaar gekregen om een prima high-end-toestel op de markt te brengen, dat beschikt over prima hardwareprestaties en een uitstekende camera. Ook niet geheel onbelangrijk: de smartphone heeft een prachtig groot scherm en een prima accuduur. Lange tijd was de S4 dan ook de best verkochte smartphone op de markt.

Samsung Galaxy S4

Toch heeft het toestel niet alleen voordelen. De bouwkwaliteit van de Galaxy S4 kan een update gebruiken en ook de materiaalkeuze is meer praktisch dan esthetisch: een doorn in het oog voor degenen die een smartphone willen hebben die net zo hoogwaardig aanvoelt als de hardware is. Het toestel is weliswaar licht en dun, maar voelt door het gebruikte plastic wat goedkoop aan. Ook van de TouchWiz-skin die Samsung over Android heeft gelegd, zijn we geen fan. Deze is erg kleurrijk en druk, waardoor je soms het overzicht verliest. Het toestel heeft veel functies, al zul je die niet allemaal nodig hebben. De manier waarop alle mogelijkheden worden getoond, kunnen wat ons betreft beter. Meer lezen? Check dan de uitgebreide Galaxy S4 review.

Conclusie Samsung Galaxy S4 review

De grootste Android-fabrikant heeft het weer voor elkaar gekregen om een prima high-end-toestel op de markt te brengen. De uitstekende camera en hardwareprestaties zorgen, in combinatie met het mooie grote scherm en de degelijke batterijduur, voor de belangrijke pluspunten waar Samsung al langer hoge ogen mee gooit. De Galaxy S4 wordt op dit moment al beter verkocht dan de vorige best verkochte Android-smartphone, de Galaxy S3. En dat is niet zonder reden: Samsung heeft de balans gevonden tussen het geven wat de gebruiker wil en toch de nodige concessies maken. Daarmee is de Galaxy S4 echt een smartphone voor de Android-massa, de consument die wél het beste op de smartphone-markt wil, maar ook vooral van alles wil mee snoepen.

Toch is de standaard die Samsung met de Galaxy S4 stelt, niet altijd meer van deze tijd. De bouwkwaliteit kan een nodige update gebruiken en ook de materiaalkeuze is meer praktisch dan esthetisch: een doorn in het oog voor degenen die een smartphone willen hebben die net zo hoogwaardig aanvoelt als de hardware is. Ook TouchWiz met al zijn functies begint scheuren te vertonen. Android groeit en evolueert in een rap tempo door en Samsung lijkt sinds de Galaxy S3 een beetje stil te staan. Dat maakt ons alleen maar meer benieuwd naar de Galaxy S5, een smartphone waarbij wordt verwacht dat Samsung alles compleet vernieuwd. Tot die tijd kan je prima vooruit met de Galaxy S4, maar kijken we toch met interesse en lichtelijke spanning uit naar de lente of zomer van volgend jaar.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Galaxy S4 review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy S4

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu