Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S4

Scherm
5 inch
Camera
13 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy S4: de populairste smartphone van 2013

De Samsung Galaxy S4 is het snelst verkopende Samsung-toestel ooit. Het design van de smartphone, dat sterk lijkt op de Galaxy S3, is verbeterd en voelt in de hand solide aan. Het is Samsung gelukt het toestel nog dunner en lichter te maken en het tegelijkertijd tjokvol features te stoppen. Dankzij de 1,9GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen is de Galaxy S4 tegelijkertijd een bijzonder vlotte telefoon.

Verder zorgen de uitstekende camera en hardwareprestaties, in combinatie met het mooie grote scherm en de degelijke batterijduur, voor de belangrijke pluspunten waar Samsung al langer hoge ogen mee gooit. Samsung heeft de balans gevonden tussen het geven wat de gebruiker wil en toch de nodige concessies maken. Lees ook meer over het Samsung-vlaggenschip van 2015, de Samsung Galaxy S6.

Samsung Galaxy S4 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy S4 is voorzien van een 4,99 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een 13 megapixel-camera en een Qualcomm Snapdragon 600 quadcore-processor die op een kloksnelheid van 1,9Ghz draait. Het toestel beschikt verder over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en een flinke 2600 mAh-accu.

  • 5 inch-super-amoled-scherm met een full-hd-resolutie
  • Prima batterijduur en een accu die verwisselbaar is
  • Uitstekende hardwareprestaties
  • High-end smartphone voor de tech-liefhebber

Voor- en nadelen van de Galaxy S4

Zoals je ziet is de Galaxy S4 nog steeds een vlot toestel dat ook anno nu nog prima mee kan. Samsung heeft het voor elkaar gekregen om een prima high-end-toestel op de markt te brengen, dat beschikt over prima hardwareprestaties en een uitstekende camera. Ook niet geheel onbelangrijk: de smartphone heeft een prachtig groot scherm en een prima accuduur. Lange tijd was de S4 dan ook de best verkochte smartphone op de markt.

Samsung Galaxy S4

Toch heeft het toestel niet alleen voordelen. De bouwkwaliteit van de Galaxy S4 kan een update gebruiken en ook de materiaalkeuze is meer praktisch dan esthetisch: een doorn in het oog voor degenen die een smartphone willen hebben die net zo hoogwaardig aanvoelt als de hardware is. Het toestel is weliswaar licht en dun, maar voelt door het gebruikte plastic wat goedkoop aan. Ook van de TouchWiz-skin die Samsung over Android heeft gelegd, zijn we geen fan. Deze is erg kleurrijk en druk, waardoor je soms het overzicht verliest. Het toestel heeft veel functies, al zul je die niet allemaal nodig hebben. De manier waarop alle mogelijkheden worden getoond, kunnen wat ons betreft beter. Meer lezen? Check dan de uitgebreide Galaxy S4 review.

Conclusie Samsung Galaxy S4 review

De grootste Android-fabrikant heeft het weer voor elkaar gekregen om een prima high-end-toestel op de markt te brengen. De uitstekende camera en hardwareprestaties zorgen, in combinatie met het mooie grote scherm en de degelijke batterijduur, voor de belangrijke pluspunten waar Samsung al langer hoge ogen mee gooit. De Galaxy S4 wordt op dit moment al beter verkocht dan de vorige best verkochte Android-smartphone, de Galaxy S3. En dat is niet zonder reden: Samsung heeft de balans gevonden tussen het geven wat de gebruiker wil en toch de nodige concessies maken. Daarmee is de Galaxy S4 echt een smartphone voor de Android-massa, de consument die wél het beste op de smartphone-markt wil, maar ook vooral van alles wil mee snoepen.

Toch is de standaard die Samsung met de Galaxy S4 stelt, niet altijd meer van deze tijd. De bouwkwaliteit kan een nodige update gebruiken en ook de materiaalkeuze is meer praktisch dan esthetisch: een doorn in het oog voor degenen die een smartphone willen hebben die net zo hoogwaardig aanvoelt als de hardware is. Ook TouchWiz met al zijn functies begint scheuren te vertonen. Android groeit en evolueert in een rap tempo door en Samsung lijkt sinds de Galaxy S3 een beetje stil te staan. Dat maakt ons alleen maar meer benieuwd naar de Galaxy S5, een smartphone waarbij wordt verwacht dat Samsung alles compleet vernieuwd. Tot die tijd kan je prima vooruit met de Galaxy S4, maar kijken we toch met interesse en lichtelijke spanning uit naar de lente of zomer van volgend jaar.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Galaxy S4 review.

Pluspunten Galaxy S4

  • Scherp display
  • Snelle hardware
  • Uitstekende camera

Minpunten Galaxy S4

  • Goedkope behuizing
  • TouchWiz-skin voelt wat verouderd

Samsung Galaxy S4 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Samsung Galaxy S4 aanbiedingen van dit moment.

Samsung Galaxy S4 video

Laatste berichten

Samsung brengt krachtigere 4G+-versie van populaire Galaxy S4 uit

Samsung brengt krachtigere 4G+-versie van populaire Galaxy S4 uit

Nieuws Samsung heeft de Galaxy S4 4G+ uitgebracht, een snellere versie van de populaire S4 die in 2013 werd geïntroduceerd. Het nieuwe toestel kost 329 euro en is nu in Nederland verkrijgbaar.
Samsung rolt Android 5.0-update uit voor Galaxy S4 in Nederland

Samsung rolt Android 5.0-update uit voor Galaxy S4 in Nederland

Nieuws Samsung is begonnen met de uitrol  van  Android 5.0  (Lollipop)  voor de Galaxy S4. Gebruikers van het toptoestel uit 2013 kunnen hierdoor eindelijk met de nieuwe functies en Material Design  aan de slag.
Samsung bevestigt Android Lollipop voor Galaxy Note 2, Galaxy S4

Samsung bevestigt Android Lollipop voor Galaxy Note 2, Galaxy S4

Nieuws Samsung heeft de Android 5.0 Lollipop-update voor de Galaxy Note 2 en Galaxy S4 bevestigd. De releasedatum van de nieuwe firmwareupdate blijft vooralsnog onbekend.
De Galaxy S4 in vier varianten – en dit zijn de beste prijzen

De Galaxy S4 in vier varianten – en dit zijn de beste prijzen

Nieuws De Galaxy S4 is één van de meest populaire Android-smartphones ter wereld, waar Samsung verschillende varianten heeft uitgebracht. Omdat zijn opvolger inmiddels alweer te verkrijgen is, zijn de prijzen van…
Eigenaar verbrande Galaxy S4 krijgt van HTC een One M8

Eigenaar verbrande Galaxy S4 krijgt van HTC een One M8

Nieuws Een Galaxy S4-eigenaar werd wakker van een brandlucht. Hij keek om zich heen en zag dat zijn Galaxy S4 vlam had gevat tijdens het opladen. De telefoon lag op zijn…
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app