De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Duolingo: gratis goede taallessen op je Android-telefoon

Gijs Ettes
30 mei 2013, 14:11
1 min leestijd
Duolingo: gratis goede taallessen op je Android-telefoon
duolingo

Duolingo heeft woensdag eindelijk een Android-app uitgebracht. De app – die bijna een spel maakt van talen leren – bevat lessen voor Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees en Engels.

Duolingo is alleen niet in het Nederlands te gebruiken. Hierdoor kun je de vreemde talen alleen vanuit de Engelse taal leren, of Engels vanuit de hierboven genoemde talen. Zodra je een account heb aangemaakt en de taal die je wilt leren hebt gekozen, kun je meteen aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

De app laat je vervolgens via verschillende niveaus een taal laren, waarbij je bij iedere stap een rits vragen moet beantwoorden. Deze variëren van het aantikken van de juiste optie tot het uitspreken of -schrijven van de juiste vertaling. Als je meer dan vier fouten hebt gemaakt, zul je het niveau over moet doen.

Duolingo is volledig gratis en biedt nergens irritante reclames. Je kunt bovendien vrienden toevoegen en updates krijgen van hun voortgang op taalgebied. Het enige nadeel van de app is momenteel dat hij nog alleen op telefoonformaat beschikbaar is. Hopelijk komt er dus nog een tabletversie.’Ich bin ein mann’ roep je immers eerder zonder g ªne uit op de bank in je woonkamer dan in een volle trein.

Downloaden: Duolingo – Learn Languages (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu