Firefox 7 voor Android uitgebracht

Redactie
28 september 2011, 11:24
1 min leestijd
Firefox 7 voor Android uitgebracht

Mozilla heeft versie 7 van haar desktopbrowser Firefox uitgebracht, en tegelijkertijd ook meteen haar mobiele browser voor Android geüpdatet. Nu is het mogelijk om tekst in de browser te kopiëren en plakken en in andere apps te gebruiken. Als je nu de browser voor de eerste keer opent op je Android-telefoon wordt meteen gecheckt welke taal moet worden gebruikt. Ook is de WebSocket API toegevoegd, een technologie die ervoor zorgt dat mobiele websites goed worden weergegeven. Flash wordt jammer genoeg nog niet ondersteund.

Op de desktop begint Firefox steeds meer martkaandeel te verliezen aan concurrenten zoals Google Chrome en dus doet Mozilla er alles aan om Firefox weer populair te maken. De desktop-versie zou nu een stukje sneller moeten zijn omdat er minder geheugen wordt gebruikt. Vooral gebruikers die veel tabbladen open hebben staan klaagden dat Firefox met enige regelmaat vastloopt. De browser zou nu ook sneller moet laten en bookmarks en wachtwoorden zouden sneller gesynchroniseerd moeten worden.

Lees verder na de advertentie.

Als je Firefox gebruikt op de computer als je primaire browser, dan is de mobiele versie voor Android zeker aan te raden. Vooral de synchronisatie tussen de verschillende versies is een echte meerwaarde ten opzichte van de standaardbrowser van Android. Ook de manier waarop tabbladen worden weergegeven is bijzonder handig. Qua laadtijden moet Firefox voor Android het vaak afleggen, maar de snelheidsverbeteringen zijn hopelijk ook mobiel toegevoegd.

Downloaden via Android Market: Firefox (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu