‘Google werkt aan eigen online tv streaming service’

Redactie
17 juli 2013, 8:34
1 min leestijd
‘Google werkt aan eigen online tv streaming service’
google online tv

Google werkt aan een eigen online streaming service waarmee de zoekgigant de concurrentie met Netflix en HBO wil aangaan. Google heeft al eerder gemeld aan dergelijke diensten te werken toen ze Google TV lanceerden, maar Google online tv moet dé streamingdienst worden voor alle content. Google zou actief bezig zijn om het idee te pitchen bij online tv services en media

Dat de vorige pitches mislukt zijn, komt volgens het doorgaan betrouwbare The Wall Street Journal door de restricties die Google zichzelf oplegde. De nieuwe Google online tv service moet in heel de Verenigde Staten worden uitgerold en direct voor allerlei apparaten beschikbaar zijn. Netflix en HBO hebben al een enorm succes met hun streaming media diensten.

Gesprekken met onder andere HBO zijn vastgelopen om hun content ook op Google TV aan te bieden. Dit kwam niet omdat HBO het idee weigerde, maar dat Google opnieuw veel beperkingen oplegde hoe de content gestreamed zou worden. Het idee van een Google online tv streaming service op verschillende apparaten, ongeacht de internetaanbieder, tv of andere externe factoren, klinkt bij velen beter in de oren.

Lees verder na de advertentie.

Het blijft verder onduidelijk wat Google precies met de dienst wil gaan bereiken en wat voor content de streaming dienst gaat bevatten. Het is in ieder geval duidelijk dat Google goed op de hoogte is van de mogelijkheden met betrekking tot streaming – dat doen ze immers al met Play Music -, maar een Google online tv streaming service klinkt helemaal niet verkeerd.

Via: The Wall Street Journal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu