De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo wordt tethering met Android een stuk makkelijker

Erwin Vogelaar
21 januari 2017, 10:02
2 min leestijd
Zo wordt tethering met Android een stuk makkelijker

Google rolt een nieuwe versie van Google Play Services uit, waardoor tethering makkelijker wordt. Met Instant Tethering hoef je jouw smartphone zelfs niet aan te raken om een hotspot in te stellen.

Lees verder na de advertentie.

Instant Tethering

Het kan extreem handig zijn om je smartphone te gebruiken als hotspot voor bijvoorbeeld je laptop of tablet. Zo kun je overal werken, games spelen of andere dingen doen. Het is nu al heel makkelijk om een hotspot te activeren. Je kunt namelijk een snelkoppeling aan het instellingenmenu toevoegen, zodat je de hotspot binnen enkele tikken aan en uit kunt zetten. Google vindt dat het nog makkelijker kan en rolt daarom met Google Play Services 10.2 een update uit.

instant tethering

Het gaat in dit geval om Instant Tethering. Met deze functie hoef je jouw smartphone er niet meer bij te pakken om een hotspot in te stellen. Instant Tethering kijkt naar de verschillen apparaten die met je Google-account zijn ingelogd, zodat ze elkaar kunnen helpen om online te blijven. Heeft een van de apparaten geen verbinding meer, bijvoorbeeld je Chromebook of tablet, dan wordt er automatisch aan je smartphone gevraagd om de verbinding te delen.

De nieuwe functie lijkt nu eerst uitgerold te worden naar Pixel-toestellen en Nexus-toestellen die op Android 7.1.1 draaien. In de toekomst zal de functie naar meer toestellen uitgerold worden. Je kunt Instant Tethering vinden, mits je Google Play Services 10.2 hebt, door naar het instellingenmenu van Android te gaan en daar bij ‘Google’ te kijken. Hier kun je aangeven of je het toestel wil instellen om mobiele data aan te bieden aan je andere apparaten, en of je wil dat jouw apparaat andere apparaten waarop je bent ingelogd met je Google-account kan vinden.

Heb je een Pixel- of Nexus-toestel met Android 7.1.1 en heb je de functie nog niet? Dan moet je nog even geduld hebben, want Instant Tethering wordt nu via de server uitgerold. Ook kan het helpen om je toestel opnieuw op te starten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu