Motorola presenteert Droid RAZR

Motorola presenteert Droid RAZRMotorola heeft de Droid RAZR geïntroduceerd. De Android-telefoon heeft een 4,3 inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 960×540 (qHD), een 1.2 GHz processor en 1 GB aan RAM. Het meest opvallende aan het toestel is de dikte, of beter gezegd de dunheid. De RAZR is 7.1 mm dik en daarmee is het de dunste smartphone ter wereld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Op papier heeft de Droid RAZR veel overeenkomsten met de Droid Bionic van Motorola die een paar maanden uitkwam, maar de RAZR ziet er stukken beter uit. Het toestel heeft een 4.3 inch Super AMOLED scherm, 1.2 GHz dual-core Cortex-A9 processor en 1 GB aan werkgeheugen. Aan boord is 16 GB intern geheugen dat desgewenst is uit te breiden met een MicroSD-kaart. De afmetingen zijn 130.7 x 68.9 x 7.1 mm en het geheel weegt 127 gram. De camera is 8 megapixel en in staat om 1080p HD-video te schieten met 30 frames per seconde. Aan de voorkant is een 2 megapixel camera geplaatst om mee te videobellen. Verbinding maken met internet kan via Wi-Fi b/g/n of via het snelle HSPA. Er is ook een LTE-variant (snel 4G-internet) voor de Amerikaanse markt. De telefoon heeft ook een HDMI-uitgang en ondersteunt het nieuwe Bluetooth 4.0 protocol.

De Motorola Droid RAZR draait op Android 2.3.5 en nog niet op Ice Cream Sandwich. Volgens enkele geruchten was de kans groot dat de Droid RAZR het tweede Ice Cream Sandwich toestel zou worden na de Samsung Galaxy Nexus. Qua timing viel de presentatie van de Droid RAZR ook een beetje ongelukkig. Enkele uren later werd de nieuwe ‘Google-telefoon’ geïntroduceerd van Samsung die als wel de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem aan boord heeft.

Vanaf november zal de Droid RAZR in Amerika te koop zijn bij de Amerikaanse providers Verizon. Een HSPA-variant zal rond dezelfde tijd naar Europa toekomen. Of het toestel dan ook in Nederland te koop zal zijn is nog maar de vraag. Motorola is de laatste jaren minder actief in de Benelux. Naar verwachting zal het toestel wel via diverse webwinkels te verkrijgen zijn.

Motorola Droid RAZR (1)

Motorola Droid RAZR (2)

Motorola Droid RAZR (3)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.