De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op je bundel!

Motorola

Motorola

Motorola stond aan de basis van de eerste mobiele telefoons en is tegenwoordig één van de populairste fabrikanten van Android-smartphones. Het bedrijf valt vooral op dankzij het uitgebreide assortiment. Motorola heeft voor ieder budget een passende smartphone, of je nu op zoek bent naar een betaalbaar instaptoestel of een duurder model dat van alle gemakken voorzien is. Ben je van plan om een Motorola telefoon te kopen? Wees je dan bewust van het updatebeleid van de fabrikant. Veel telefoons krijgen maar weinig updates, waardoor ze snel verouderen. Lees verder

Beste Motorola deals

Laatste Motorola reviews

Motorola nieuws

Motorola MyUX

Motorola MyUX

Motorola smartphones draaien op MyUX, een fijne ietwat aangepaste versie van het standaard Android-besturingssysteem. Hierdoor kun je onder meer wat instellingen personaliseren, zoals kleurtjes en pictogrammen. Verder is MyUX gelukkig een hele ‘kale’ Android-versie. De software bevat geen onnodige toeters of bellen en is fijn om mee te werken. Zo positief als we zijn over de MyUX-software, zo negatief zijn we over het updatebeleid van Motorola. Dat is namelijk niet al te best. Motorola brengt regelmatig smartphones met oudere Android-versies op de markt en belooft meestal maar één update. Op die manier raakt je toestel snel verouderd omdat hij functies en toevoegingen in nieuwe Android-versies niet meekrijgt.

Alle Motorola smartphones met prijzen

Motorola telefoon kopen

Motorola is een oudgediende in de smartphonewereld. Het bedrijf stond aan de basis van de eerste mobiele telefoons en speelt anno nu nog steeds een prominente rol in de techindustrie. Motorola brengt een hoop telefoons op de markt en om alles overzichtelijk te houden werkt men met productlijnen.

De Motorola Moto G is zonder twijfel de populairste telefoonlijn van de fabrikant. Deze toestellen draaien om prijs-kwaliteitsverhouding. De smartphones beschikken over degelijke specificaties, een modern design én een betaalbaar prijskaartje. Ook hebben veel Motorola smartphones een grote accu, waardoor ze lekker lang meegaan, en veelzijdige camera’s.

Wie een voordelige Motorola telefoon wil kopen, moet bij de E-serie zijn. Deze instapmodellen beschikken over minder krachtige hardware dan toestellen uit de G-serie, maar zijn daardoor wel een stuk goedkoper. Motorola Moto E-smartphones zijn voorbeeld aan te raden voor mensen die een toestel voor alledaagse taken zoeken, maar verder niet veeleisend zijn.

Heb je juist iets meer te besteden? Kijk dan naar de Edge-lijn. Daarin vind je smartphones die op zeer snelle hardware draaien, maar qua prijs net onder de absolute top zitten. Ook gebruiken ze mooiere materialen, waardoor ze luxer aanvoelen. Bovendien ondersteunt Motorola deze modellen langer. Ze krijgen twee grote Android-updates en drie jaar beveiligingspatches. Veel andere fabrikanten scoren op dit gebied overigens nog beter.

Daarnaast heeft Motorola ook nog andere telefoonseries, waaronder de Razr-lijn. Deze telefoons draaien om innovatie en beschikken daarom over unieke ontwerpen. Een Razr-telefoon kun je zodoende bijvoorbeeld dichtvouwen, net als de klaptelefoons van vroeger. Goedkoop is een Motorola Razr-smartphone niet: de toestellen zijn echt gericht op technologiefanaten.

Motorola behaalt tegenwoordig vooral succes met zijn budgetmodellen. Met name de modellen met forse accucapaciteiten kunnen regelmatig op lovende kritieken rekenen. Ook qua prijs-kwaliteitsverhouding, specificaties en designkeuzes begaat het merk eigenlijk nooit uitglijders.

Een waar nadeel van Motorola is het updatebeleid. Men belooft nieuwe toestellen bijvoorbeeld regelmatig maar één software-update mee te geven, of doet helemaal geen updatebeloftes. Dat is jammer, want op die manier kun je niet genieten van de nieuwe functies en opties die de software toevoegt. Daarbij is het vervelend dat Motorola regelmatig nieuwe smartphones met de Android-versie van het jaar daarvoor uitbrengt, waardoor het toestel extra snel veroudert.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's