Samsung Galaxy Nexus officieel geïntroduceerd

Redactie
19 oktober 2011, 7:45
2 min leestijd
Samsung Galaxy Nexus officieel geïntroduceerd
Samsung Galaxy Nexus officieel geïntroduceerd

Google en Samsung hebben in Hong Kong de Samsung Galaxy Nexus aangekondigd. De eerste telefoon met Android 4.0 Ice Cream Sandwich heeft een 4.65 inch Super AMOLED HD-scherm met een resolutie van 1.280×720, een 1.2 GHz dual-core processor, 1 GB aan RAM en een vijf megapixel camera. Het ontbreekt aan fysieke menu-knoppen onder het scherm omdat Google ervoor gekozen heeft deze in de software te integreren. Aan de onderkant is een notificatielichtje geplaatst dat oplicht bij nieuwe meldingen.

Het is voor het eerst dat een telefoon een Super AMOLED HD-scherm krijgt. De resolutie van het Galaxy Nexus scherm is 1.280×720 en net zoals op de Samsung Nexus S is het scherm licht gebogen. De responstijd is 0.01 ms. De processor is een 1.2 GHz dual-core Cortex A9 gebaseerd op het TI OMAP 4460 platform. De Samsung Galaxy Nexus heeft een 5 megapixel camera waarmee het mogelijk is om 1080p HD-video te schieten. Hiermee kunnen ook panoramafoto’s en timelapsevideo’s worden gemaakt. Ook is er een 1.3 megapixel camera aan de voorkant te vinden om mee te videobellen.

Lees verder na de advertentie.

De afmetingen van de Galaxy Nexus zijn 135.5 x 67.94 x 8.94mm (met een minimale rand van 4,29 mm). Naast NFC zijn ook Bluetooth, USB 2.0 en Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4GHz/5GHz) te vinden op het toestel dat 135 gram weegt. Het apparaat zal beschikbaar zijn in een 16 GB en een 32 GB uitvoering, dat desgewenst is uit te breiden met een MicroSD-kaart. De batterij heeft een vermogen van 1.750 mAh.

De achterkant van de volgende ‘Google-telefoon’ is gemaakt van een speciaal materiaal genaamd Hyper Skin. Hiermee moet het toestel beter in je hand liggen. Ook de onderkant van het apparaat is opvallend te noemen met een verborgen noticificatielichtje. Als je een nieuwe e-mail of bericht krijgt of een oproep hebt gemist dan licht deze groen op.

In november zal de Samsung Galaxy Nexus wereldwijd beschikbaar komen. Er komen twee uitvoeringen beschikbaar: een LTE-versie en een HSPA+ variant. Deze zullen allebei Galaxy Nexus heten, de naam Nexus Prime zoals het toestel voorheen bekend stond zal niet meer terugkeren. Vanaf december zal de Samsung Galaxy Nexus in Nederland te koop zijn voor een adviesprijs van 649 euro (inclusief BTW).

Samsung Galaxy Nexus (1)
Samsung Galaxy Nexus (2)
Samsung Galaxy Nexus (3)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu