De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Overzicht: dit presenteren Archos, Acer en Alcatel tijdens CES 2016

Gijs Ettes
4 januari 2016, 16:31
2 min leestijd
Overzicht: dit presenteren Archos, Acer en Alcatel tijdens CES 2016

Voorafgaand aan elektronicabeurs CES hebben Archos, Alcatel én Acer nieuwe producten aangekondigd. Archos en Alcatel lanceren nieuwe budgettelefoons, terwijl Acer het houdt bij een all-in-one Chromebase en een Chromebook.

Lees verder na de advertentie.

Archos lanceert nieuwe budgetsmartphones

Om met de Franse fabrikant Archos te beginnen: die kondigde vandaag vier nieuwe Android-smartphones aan in de vorm van de Archos 40 Power, 50 Power, 50 Cobalt en 55 Cobalt Plus. Eerstgenoemde heeft een adviesprijs van slechts 60 euro, waarvoor je een 4 inch-scherm (800 bij 480 pixels), 1,2GHz quadcore-processor, 8GB opslag en 3G-ondersteuning krijgt. De camera schiet foto`s met een resolutie van 5 megapixel en de release staat gepland voor mei.

archos power

De Archos 50 Power is met 149 euro een stuk duurder, maar beschikt wel over betere specs. Zo heeft het toestel een 5 inch-hd-scherm, 4G, 2GB RAM en 16GB opslag. De 50 Power verschijnt eveneens in mei en heeft een 13 megapixel-camera. Het meest bijzondere aan de smartphone is echter de accu met een capaciteit van maar liefst 4000 mAh. Daarmee moet de Power het langer uithouden dan de gemiddelde Android-smartphone.

De 50 Cobalt en 55 Cobalt Plus verschillen qua uiterlijk weinig, al is eerstgenoemde wat compacter en goedkoper. Verder heeft dit toestel een 5 inch-hd-scherm, 4G, 8GB opslag, 1GB RAM en een 8 megapixel-camera. De adviesprijs bedraagt 120 euro. De Cobalt Plus, die net als de kleinere variant in april verschijnt, heeft een hogere adviesprijs van 170 euro, een hd-scherm dat 5,5 inch meet, 16GB opslag en 2GB RAM. Alle toestellen die Archos heeft aangekondigd, hebben ondersteuning voor micro-sd.

Alcatel komt met  smartphones en kinderhorloge

Alcatel heeft de nieuwe Pixi 4-lijn aangekondigd die bestaat uit drie betaalbare smartphones. De toestellen hebben schermformaten van 4, 5,3 en 6 inch en ook zal er binnenkort een tablet met een 7 inch-scherm verschijnen. Over precieze specs, prijzen en releasedata is nog niets bekend.

alcatel caretime

Naast de telefoons heeft Alcatel ook een kinderhorloge uit de doeken gedaan. Het apparaatje, dat de naam CareTime draagt, heeft een gps-module en laat ouders hun kinderen op afstand volgen. Het horloge heeft tevens  een belfunctie en de mogelijkheid om gesproken berichten te versturen. Met behulp van de Electric Fence-app kunnen ouders een melding ontvangen als hun kind een vooraf ingesteld `veilig gebied` verlaat.

Acer onthult nieuwe Chromebook en Chromebase

De CB3-131 is de nieuwe Chromebook van Acer. Het apparaat, dat vanaf februari beschikbaar wordt vanaf 329 euro, is erg stevig gebouwd. Daardoor moet het vallen van 60 centimeter en een gewicht van maximaal 60 kilogram overleven. Verder heeft de Chromebook een 11,6 inch-scherm (1366 bij 768 pixels), 2GB of 4GB RAM, 16GB of 32GB opslag en een accu met een gebruiksduur van 9 uur. Ook aan boord is bluetooth 4.0, usb 3.0, hdmi en een sd-kaartlezer. Het apparaat weegt 1,1 kilogram.

acer chromebase

Een stukje minder draagbaar is de Chromebase 24, een all-in-one-computer met Chrome OS en een ips-scherm van 23,8 inch. Het apparaat (zie hierboven) heeft een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels, beschikt over vesa-bevestigingspunten en 8GB RAM. Ook aan boord is wifi 802.11ac, ethernet, vier microfoons en een webcam. Er komt daarnaast een versie met een touchscreen. De precieze specs en prijzen worden op een later moment  bekendgemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu