Acer

Acer

Acer is een groot elektronicabedrijf dat een tijdlang ook smartphones verkocht. Inmiddels is de fabrikant daar al een paar jaar mee gestopt. In Nederland kun je daarom geen (nieuwe) Acer-smartphones meer kopen. Veruit de meeste toestellen van Acer waren gericht op het budgetsegment en hadden daarom eenvoudige specificaties. De softwareondersteuning was ook van korte duur. Op dit moment lijkt het er niet op dat Acer plannen heeft om een rentree te maken op de smartphonemarkt. Lees verder

Laatste Acer reviews

Acer nieuws

Acer en een handvol Androidsmartphones

Acer en een handvol Androidsmartphones

Acer heeft in een ver verleden verschillende smartphones met Android uitgebracht, maar heeft zich inmiddels teruggetrokken van de Nederlandse smartphonemarkt. De software van de fabrikant bevatte verschillende voorgeïnstalleerd applicaties en het updatebeleid was slecht te noemen. Updates rolden nauwelijks uit en als dat wel gebeurde kwamen ze erg laat. Al met al was Acer geen topper op het gebied van software-updates, andere fabrikanten hanteerden toen ter tijd al een beter beleid.

Acer: vroeger ook smartphones

Acer verkoopt al jaren geen smartphones meer in Nederland, simpelweg omdat de verkoop tegenviel. Mensen kochten liever toestellen van andere merken. Eén van de redenen dat Acers toestellen minder in trek waren, was omdat ze relatief vaker met defecten kampten. Acers updatebeleid was ook minder goed dan van veel concurrenten.

Acer was er wel snel bij op de smartphonemarkt. Zo verscheen al in 2011 de Iconia Smart, met Android 2.3 Gingerbread. Het toestel liep vooruit met een relatief groot scherm. Later verschenen er nog veel meer Android-toestellen, groot en klein.

Ook bracht Acer een handvol smartphones met Windows Phone uit, het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Acer verkocht ook een tijdlang Android-tablets waar een simkaart in kon, en waar je dus mee kon bellen en internetten. De laatste Acer-telefoon dateert alweer uit 2017, was de Liquid Z6E en draaide op Android 6.0 Marshmallow.

Van Acer kun je op dit moment dus geen smartphones kopen en het is niet bekend of de fabrikant een terugkeert plant. Dat kan natuurlijk, maar ligt niet voor de hand omdat er al zoveel merken vechten op marktaandeel op de smartphonemarkt. Als je vandaag de dag een toestel zoekt, kun je bijvoorbeeld terecht bij marktleider Samsung en grote merken als Oppo, Xiaomi en Realme.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu