De 5 tofste mogelijkheden van Pushbullet

Erwin Vogelaar
18 januari 2016, 20:14
4 min leestijd
De 5 tofste mogelijkheden van Pushbullet

Het lijkt soms alsof Pushbullet elke maand weer een nieuwe functie aankondigt. Wij zetten de tofste mogelijkheden van deze notificatie-app  op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Pushbullet mogelijkheden

De makers van Pushbullet proberen de app een onmisbaar onderdeel van ons leven te maken en dat lukt heel aardig. Door constant nieuwe functies te voegen graaft de app zich dieper in ons dagelijks handelen. Inmiddels kun je zoveel met de app dat we de tofste functies even op een rijtje zetten. Wellicht ontdek je nog wat nieuws.

1. Notificaties lezen

De belangrijkste functie van Pushbullet is toch wel het zien van je telefoonnotificaties op bijvoorbeeld je desktop. Tekstberichten van WhatsApp, Telegram, sms’jes, e-mails enzovoort, alle berichten kun je lezen op het apparaat waar je bezig bent. Je kunt er voor kiezen bepaalde apps uit te zetten, waardoor je niet volledig gek gemaakt wordt door elke kleine notificatie. Vaak kun je ook actie ondernemen vanuit de Pushbullet-notificatie. Zo kun je een snelle reactie typen op een tekstbericht of bijvoorbeeld een e-mail archiveren.

Pushbullet mogelijkheden

2. Links delen

Ook handig is de mogelijkheid om een pagina in je browser zo naar de browser van een ander systeem te sturen. Stel je bent onderweg en hebt een mooie site  te pakken, maar je hebt geen tijd om de informatie op die pagina te bekijken. Dan kun je het webadres met Pushbullet bijvoorbeeld naar Chrome op je desktop sturen, zodat de volgende keer dat je Chrome opstart die pagina direct op je scherm staat. Je kunt uiteraard ook allerlei andere teksten sturen, maar de links zijn toch wel het meest praktisch.

3. Bestanden verzenden

Bestanden van het ene naar het andere apparaat sturen zonder extra apps is in 2016 nog steeds moeilijker dan het eigenlijk zou moeten zijn. Met Pushbullet kun je de bestanden gewoon selecteren en naar je het gewenste apparaat sturen. Sinds kort kun je zelfs bestanden opvragen, mits de instellingen van dat apparaat dat toestaan. Stuur je een afbeelding van je telefoon naar een desktopcomputer, dan wordt deze direct in de browser geopend.

pushbullet mogelijkheden

4. Universeel kopiëren en plakken

Soms wil je maar een klein stukje tekst naar een ander systeem zenden, wat natuurlijk kan door een tekstberichtje via Pushbullet te sturen. Ben je echter bezig met je smartphone, dan moet je helemaal apart de Pushbullet-app openen, de tekst erin plaatsen en sturen naar het systeem waar je het wilt gebruiken. Dit kan makkelijker. Als je op twee verschillende systemen, zoals een smartphone en pc, Pushbullet hebt geïnstalleerd, dan kun je op het ene systeem kopiëren en op het andere systeem plakken.

5. Sms-jes sturen

Je kunt vanaf je desktop sms’jes sturen zonder dat je de telefoon erbij hoeft te pakken. Zolang de browser-extensie of Windows-app verbonden is aan een Android-toestel, hoef je de telefoon zelf niet op te pakken om een tekstberichtje via sms te sturen. Sinds kort is het ook mogelijk om afbeeldingen aan deze berichtjes toe te voegen, waardoor een sms dus een mms wordt.

Betalen of niet?

Sindskort heeft Pushbullet ook een pro-versie. Enkele mogelijkheden van de gratis versie van Pushbullet zitten nu achter een betaalmuur. Is het de moeite waard om te betalen? Dat ligt er aan of je die specifieke functies vaak gebruikt of niet. Zo kun je met de gratis versie bestanden van tot 25MB groot sturen en tot 2GB opslaan, terwijl er met de betaalde versie bestanden van tot 1GB verstuurd kunnen worden met in totaal 100GB opslagruimte. Met de gratis versie van Pushbullet kun je tot 100 tekstberichtjes per maand sturen, terwijl dat bij de betaalde versie ongelimiteerd is.

Pushbullet mogelijkheden

De belangrijkste functies achter het abonnement zijn echter de acties die je kunt ondernemen bij een notificatie vanaf je telefoon op je desktop, zoals het archiveren van een e-mail. Ook het universeel kopiëren en plakken zit enkel in het abonnement. Je betaalt hier 4,99 of 3,33 dollar per maand voor. Dat ligt er aan of je maandelijks of jaarlijks je geld laat afschrijven.

Pushbullet wensen

Wat zijn de dingen die we nog van Pushbullet zouden willen? Een mogelijkheid om je contacten te synchroniseren zou fijn zijn. Meer groep-opties, om bijvoorbeeld een link naar de browser van meerdere contacten te sturen. Ook zouden we graag de optie zien om de volgorde van apparaten die met Pushbullet verbonden zijn te veranderen. Welke functie zien  jullie graag terug in een volgende update? Laat het weten in de comments.

Download Pushbullet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu