De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Runcible is een ronde smartphone voor als je rust zoekt

Erwin Vogelaar
19 juni 2016, 10:00
2 min leestijd
Runcible is een ronde smartphone voor als je rust zoekt

De Runcible is een eigenaardige smartphone die nu een redelijk succes heeft op crowfundingplatform Indiegogo. Niet enkel de ronde vorm valt op bij dit toestel.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de Runcible

Op crowdfundingplatform Indiegogo wordt door het bedrijf Monohm nu geld gevraagd voor een nieuw soort smartphone. De Runcible zit tussen een zakhorloge en smartphone in. Het apparaatje is rond en lijkt op een grote ronde smartwatch zonder, maar dan zonder een bandje om ‘m  om je pols te binden. Van binnen is de Runcible echter gewoon een smartphone en aan de achterkant zit zelfs een camera.

runcible

De makers noemen de Runcible een ‘anti-smartphone’, omdat de focus naast het opvallende design vooral ligt op stilte. “De Runcible is specifiek ontworpen om te vermijden je uit de echte wereld te trekken, zeker als je er van aan het genieten bent”, vertelt Monohm-ceo Aubrey Anderson. Je kunt het toestel niet tegen je hoofd aan houden om telefoongesprekken te voeren, maar je kunt wel een bluetooth-apparaatje koppelen voor deze gesprekken. “Je kunt smartphone-dingen doen zoals foto’s maken, surfen of informatie krijgen over je route, maar voor de rest is Runcible helemaal stil”, wordt op de Indigogo-pagina beschreven.

De achterkant van het toestel is van hout. Leuk is dat het toestel makkelijk te openen is en gebruikers worden aangemoedigd de hardware en software aan te passen als het ze niet bevalt. Anderson stelt dat mensen daarnaast zeer makkelijk zelf de smartphone kunnen repareren en upgraden. Hierdoor blijft het toestel langer in ons bezit en dat is goed voor het milieu.

Runcible specs

Voor een toestel dat lang mee moet gaan, zijn de specs van de Runcible voor moderne begrippen niet al te best. Het toestel bevat een Snapdragon 410 quadcore-processor, maar 1GB RAM en 8GB aan opslagruimte. Het toestel draait op BuniOS, een aangepaste versie van Android 5.1 (Lollipop). Ondersteuning voor 4G is een doel voor het bedrijf, maar nog niet zeker.

Dit zal voor menig smartphonegebruiker niet heel aantrekkelijk in de oren klinken, maar toch zijn er genoeg mensen met interesse. Het project heeft op het moment van schrijven al ruim 100,000 dollar opgehaald van het beoogde eindbedrag van 250,000 dollar. Er zijn nog 12 dagen te gaan.

Bron: Runcible
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu