Spotify gaat muziek zonder kwaliteitsverlies aanbieden

Erwin Vogelaar
1 maart 2017, 19:11
2 min leestijd
Spotify gaat muziek zonder kwaliteitsverlies aanbieden

Spotify gaat muziek in betere kwaliteit aanbieden. Je zult extra moeten betalen voor deze Spotify Hi-Fi, maar dan krijg je wel audio zonder kwaliteitsverlies.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Hi-Fi

Net als Tidal is ook Spotify van plan audio aan te bieden zonder kwaliteitsverlies. Het nieuwe Spotify Hi-Fi wordt nu onder een kleine groep gebruikers getest, om te zien welke prijs het beste werkt. Voor de extra kwaliteit moeten gebruikers namelijk 5, 7,50 of 10 dollar boven de vaste abonnementsprijs betalen. Bij deze prijs hoort ook een gratis vinyl en korting op gelimiteerde platen. Al is het waarschijnlijk dat dit extra aanbod alleen voor de Verenigde Staten gaat gelden.

De stap naar hoge kwaliteit audio is logisch, want steeds meer smartphones bieden de mogelijkheid om audio in haar beste vorm te beluisteren. Denk aan de Android-toestellen die nu een usb-c-aansluiting hebben om een koptelefoon aan te sluiten. Daarnaast heeft Apple in zijn nieuwste iPhone geen standaard koptelefoonaansluiting meer, maar een Lightning-poort voor het verbinden van een koptelefoon. Beide aansluitingen hebben geen limieten voor de kwaliteit van audio.

Het is nog niet duidelijk wanneer Spotify Hi-Fi naar alle gebruikers uitgerold wordt. Spotify is nu nog bezig met het bepalen van de prijs. Zodra dit besloten is, kan een officiële uitrol niet lang meer op zich laten wachten.

Design-update

Dit is niet de eerste keer dat Spotify een nieuwe update test onder een klein deel van zijn gebruikers. In januari testte het bedrijf bijvoorbeeld een nieuw ontwerp van de albumhoezen, waardoor deze het complete scherm in beslag nemen. Door een keer te tikken op de hoes verdwijnen de afspeelknoppen ook nog eens, zodat er een mooi beeld overblijft. De functie lijkt nog niet breed uitgerold te zijn. Het is goed mogelijk dat de grote afbeeldingen toch niet zo goed ontvangen zijn onder de testen.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu