Wat kost Spotify? Dit zijn de abonnementsprijzen in 2022

Redactie
18 juli 2022, 15:01
3 min leestijd
Wat kost Spotify? Dit zijn de abonnementsprijzen in 2022

Spotify heeft diverse Premium-abonnementen met verschillende prijzen. Ben je benieuwd wat je in 2022 betaalt voor Spotify Premium? Android Planet zet alle abonnementen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Premium-prijzen in 2022

Met een abonnement op Spotify Premium luister je onbeperkt, offline en zonder reclames naar je favoriete muziek en podcasts. Omdat ieder huishouden anders is, heeft Spotify verschillende Premium-abonnementen. Zo kun je kiezen voor het abonnement dat bij jou past en betaal je niet te veel, als je bijvoorbeeld toch maar in je eentje bent.

In onderstaand overzicht vind je de Spotify Premium-prijzen van dit moment. Dit betaal je dus in 2022 voor een abonnement. Lees gauw verder!

Spotify Premium Individual: 9,99 euro per maand (één maand gratis)

Als je in je eentje Spotify Premium wil gebruiken, kun je het individuele abonnement afsluiten. Voor dit abonnement betaal je 9,99 euro per maand. Het individuele abonnement is naar verhouding duurder dan abonnementen die je met gezinsleden kan delen.

Spotify Student: 4,99 euro per maand (één maand gratis)

Spotify heeft een speciaal Premium-abonnement voor studenten aan het hoger onderwijs. Dit abonnement is qua features identiek aan het reguliere Premium-abonnement, maar een paar euro per maand goedkoper. Je betaalt 4,99 euro per maand voor het Student-abonnement.

Spotify Premium Duo: 12,99 euro per maand (één maand gratis)

Een Spotify Duo-abonnement kost 12,99 euro per maand. Met dit Duo-abonnement kunnen twee mensen met een apart account muziek luisteren, op voorwaarde dat zij in hetzelfde huis wonen. Na het aanmaken van de accounts is er (nog) geen controle op die voorwaarde. Net als bij de andere Premium-opties krijg je één maand gratis, behalve als je al eerder Spotify Premium hebt geprobeerd.

Met een Duo-abonnement krijgen de twee gebruikers ook een Duo Mix voorgeschoteld. Deze afspeellijst combineert de favoriete muziek van de twee gebruikers.

Spotify Premium Family: 14,99 euro per maand (één maand gratis)

Voor een Spotify Premium Family-abonnement betaal je in 2022 14,99 euro per maand.

Je kan het Family-abonnement met maximaal zes personen gebruiken, waarbij iedereen een eigen account heeft. Spotify stelt als voorwaarde dat alle gebruikers op hetzelfde adres wonen, maar controleert hier na de registratie van je account (nog) niet streng op.

Spotify HiFi in aantocht

Spotify komt in de toekomst ook met een nieuw abonnement genaamd Spotify HiFi. Dit abonnement laat je muziek luisteren zonder kwaliteitsverlies, dus op het niveau van een cd. Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk wanneer en voor welke maandprijs Spotify HiFi verschijnt. Al sinds vorig jaar gaan er geruchten rond over Spotify HiFi.

Ben je benieuwd welk abonnement nu het beste bij jou past? Onze keuzehulp helpt je bij het kiezen van je favoriete Spotify-abonnement.

Spotify audioboeken

Spotify vs andere streamingdiensten

Hoe duur is Spotify Premium in vergelijking met concurrerende muziekstreamingsdiensten? Dat hangt van het type abonnement af. De voornaamste concurrenten van Spotify zijn Apple Music, Amazon Music Unlimited en YouTube Music Premium. Voor Apple Music betaal je als student 5,99 euro per maand, een regulier abonnement kost 9,99 euro per maand. YouTube Music Premium kost 9,99 euro per maand, als student ben je 4,99 euro kwijt. Het gezinsabonnement voor zes personen kost 14,99 euro per maand.

Amazon Prime Music heeft geen studentenabonnement. Voor één account betaal je 9,99 euro per maand en een gezinsabonnement kost maandelijks 14,99 euro. Nieuwsgierig geworden naar Amazon Music? In onze uitgebreide Amazon Music startersgids lees je alles wat je moet weten over de streamingdienst.

Als je met je hele huishouden onbeperkt muziek wil luisteren, kun je onze gids met de beste muziekstreamingsdiensten met familie-abonnementen lezen.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Lees meer over Spotify:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu