Zie welke satellieten boven je vliegen met Satellite AR

Redactie
23 september 2011, 18:01
1 min leestijd
Zie welke satellieten boven je vliegen met Satellite AR
Zie welke satellieten boven je vliegen met Satellite AR

De Android-applicatie Satellite AR was origineeel bedoeld om de satellieten te tracken die boven je hoofd rondvliegen. Nu heeft de app ook augmented reality toegevoegd, waardoor het mogelijk is om ook daadwerkelijk te zien wat er allemaal rondvliegt in de lucht. Ook kun je satellieten zoeken per naam. Handig als je schotel geen signaal meer geeft en je wilt checken of de desbetreffende televisiesatelliet nog in de lucht is.

Satellite AR werkt zoals iedere andere augmented reality app. Start de applicatie en richt je telefoon of tablet naar wat je wilt zien. Met kleine icoontjes wordt dan weergegeven welke satellieten er momenteel overvliegen. Je kunt per satelliet meer informatie opvragen over wat voor satelliet het precies is. Zo zijn er handige links te vinden naar websites die gespecialiseerd zijn in satellieten zoals de website van de NASA en diverse fansites. Ook kun je via Google Maps de baan van de satelliet weergeven zodat je weet waar die de komende tijd te zien zal zijn.

Lees verder na de advertentie.

In de app kun je ook satellieten opzoeken per naam, zoals bijvoorbeeld de SPOT-satelliet. Je kunt instellen of je via GPS of Wi-Fi verbinding wilt maken, maar als je dat niet wilt kun je ook handmatig een locatie weergeven. De tab is ook handmatig te besturen zodat je niet steeds de tablet boven je hoofd hoeft te houden. De Android-app is gratis te downloaden in de Android Market en heeft minimaal Android 2.1 nodig om te kunnen draaien. Naast smartphones werkt de applicatie ook op tablets.

Downloaden via Android Market: Satellite AR (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu