De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung Galaxy Grand Neo

1/3

Samsung Galaxy Grand Neo: groot en goedkoop

De Galaxy Grand Neo is een betaalbare Android-smartphone die sinds begin 2014 verkrijgbaar is. Het toestel wordt gekenmerkt door een groot 5 inch-scherm, dat helaas wel een lage resolutie van 800 bij 480 pixels heeft. Met 143,7 x 77,1 x 9.6 millimeter is dit een vrij forse telefoon en ook het gewicht is met 163 gram relatief hoog.

Onder de motorkap vinden we 16GB aan opslagruimte en 1GB aan werkgeheugen. De 1,2GHz quadcore-processor is vlot genoeg om Android soepel te draaien. Het besturingssysteem is voorzien van de TouchWiz-skin van Samsung, die enkele handige apps met zich meebrengt. Je hebt echter ook nog voldoende ruimte om je eigen apps, games en muziek te downloaden. Bovendien is de opslag met een geheugenkaartje uit te breiden tot maximaal 64GB.

De Samsung Galaxy Grand Neo in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Grand Neo weet zich met name  te kenmerken door het grote 5 inch-scherm. Ook is het toestel voorzien van prima specificaties. De belangrijkste features van de smartphone hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Groot 5 inch-scherm met 800 bij 480 pixels
  • Met 16GB genoeg ruimte voor al je data
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor aan boord
  • Android 4.2 (Jelly Bean) met TouchWiz

Meer over de Samsung Galaxy Grand Neo

Samsung Galaxy Grand Neo

De Galaxy Grand Neo kan het best omschreven worden als een betaalbare phablet van Samsung. Het 5 inch-scherm maakt het toestel erg geschikt voor multimediatoepassingen als het bekijken van films en spelen van games. Een groot nadeel is wel de erg lage schermresolutie (800 bij 480), die zorgt voor een pixeldichtheid van slecht 186 ppi. We hadden graag gezien dat Samsung hier een schepje bovenop had gedaan.

De Galaxy Grand Neo draait uit de doos Android 4.2 (Jelly Bean), maar is helaas niet meer bijgewerkt. Dit zorgt ervoor dat enkele handige functies ontbreken, al zijn deze niet onmisbaar. De meeste gebruikers zullen hier dan ook weinig last van hebben. Uiteraard heeft Samsung TouchWiz over het besturingssysteem gelegd. Deze Android-skin is bij lang niet iedereen geliefd, maar ook niet storend te noemen. Wel moet je rekening houden met de voorgeïnstalleerde apps, waarvan de meesten niet heel interessant zijn. We raden aan om deze naderhand te verwijderen.

Foto’s schiet de Galaxy Grand Neo met een 5 megapixel-camera aan de achterzijde. Deze beschikt over autofocus en een ledflitser en kan in 720p video’s opnemen. Aan de voorkant is een vga-camera te vinden van mindere kwaliteit. Hiermee kun je echter wel prima selfies schieten en videobellen. De 2100 mAh-accu van deze Samsung-telefoon is goed voor een standby-tijd van 430 uur. Je kunt met de smartphone tot 11 uur onafgebroken bellen, alvorens hij aan de oplader moet.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Galaxy Grand Neo met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy Grand Neo

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu