Beleid gebruikersreviews

Op 28 mei 2022 introduceerde de Europese Unie nieuwe wetgeving die valse consumentenbeoordelingen tegen moet gaan. Je leest hier wat Android Planet doet om de echtheid van alle gebruikersreviews te waarborgen.

Android Planet gebruikersreviews

Hoe wij de echtheid van gebruikersreviews controleren

Alle gebruikersreviews die bij ons binnenkomen, worden op onderstaande punten gecontroleerd.

Verificatie per e-mail

Een nieuw e-mailbericht

Wanneer een bezoeker een gebruikersreview schrijft, moet het e-mailadres geverifieerd worden voordat wij overgaan tot controle en publicatie. Wij sturen een geautomatiseerd bericht per e-mail naar het opgegeven e-mailadres toe. Daarin staat een link via waar de verificatie uitgevoerd kan worden.

IP Adres

Een fictief IP adres

Op het moment dat je een gebruikersreview instuurt, ga je ermee akkoord dat wij jouw e-mailadres en IP adres opslaan.

Van alle gebruikersreviews worden de IP adressen bekeken. Zien we bijvoorbeeld meerdere gebruikersreviews voor hetzelfde product vanaf 1 IP adres, dan zullen we deze nader bekijken. Zo voorkomen we dat bijvoorbeeld merken of webshops misbruik maken van de functie.

Inhoud

Vijf sterren waarvan er drie zijn ingekleurd

We kijken ook naar de inhoud van de gebruikersreview. Is dit een beoordeling van het product, zonder links, reclames of andere uitingen die niets met een beoordeling van het product van doen hebben? Dan gaan we over tot publiceren van de gebruikersreview.

Dat betekent ook dat wanneer wij de inhoud aanstootgevend en niet relevant vinden, we de gebruikersreview kunnen weigeren. Wanneer een gebruikersreview wordt geweigerd, zal de volledige review inclusief persoonsgegevens definitief verwijderd worden.

Wanneer je een gebruikersreview niet vertrouwt

Heb je een gebruikersreview op Android Planet gezien die je niet vertrouwt, neem dan contact met ons op via privacy@androidplanet.nl.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu